Krejčíková porazila domácí Garciaovou a na turnaji ve Štrasburku postoupila do čtvrtfinále

Tenistka Barbora Krejčíková si potřetí v sezoně zahraje čtvrtfinále dvouhry na okruhu WTA. Na antuce ve Štrasburku turnajová pětka v drobném dešti a chladu porazila ve druhém kole domácí Caroline Garciaovou 3:6, 6:2, 6:1 a v duelu o semifinále se utká s třetí nasazenou Jekatěrinou Alexandrovovou z Ruska.

Štrasburk (Aktualizováno: 18:01 26. 5. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková | Zdroj: Reuters

„Každý zápas beru jako zkušenost, protože jsem mezi singlistky prorazila až loni. Bojuju o každý míč a užívám si, že hraju i dvouhru na nejvyšší úrovni,“ řekla Krejčíková, která je ve dvouhře na 38. místě světového žebříčku, což je její maximum.

Chci se udržet na této úrovni a hrát dobře dvouhru i čtyřhru. Jsem ráda, že tady jsem a bavím lidi,“ uvedla sedmá deblistka světa.

Kristýna Plíšková neprošla přes první kolo ani na turnaji ve Štrasburku, nestačila na Cornetovou

Číst článek

V prvním setu se nedokázala prosadit při podání Garciaové, vítězky ze Štrasburku z roku 2016 a předloňské finalistky, a sama přišla o servis po dvojchybě v osmé hře. Od druhého setu ale díky přesné hře od základní čáry převzala kontrolu nad výměnami a vývoj otočila.

První brejk získala po šikovném zkrácení a následném úderu do odkryté části kurtu na 3:1 ve druhé sadě a další přidala na 6:2. Před rozhodující sadou se chvilku čekalo, až lajny nebudou tolik klouzat kvůli dešti. Poté Krejčíková dominovala a Garciaové nepomohli ani hluční fanoušci.

Diváci byli skvělí, sice byli většinou proti mně, ale obecenstvo jsem si užívala. Díky, že jste přišli a těším se na vás i další den, pronesla Krejčíková směrem k ochozům.

Čtvrtfinále dvouhry si letos brněnská rodačka zahrála už v lednu na Grampians Trophy v Melbourne a také v březnu v Dubaji, kde došla až do finále.

Krejčíková by mohla ve Štrasburku navázat na svoji bývalou trenérku Janu Novotnou, která turnaj vyhrála v roce 1989. Z českých tenistek se zde radovala ještě Nicole Vaidišová v roce 2006.

„Do Štrasburku jsem si přijela zahrát nějaké zápasy, abych měla nějakou herní jistotu a více jsem se dostala do zápasových momentů. Jsem ráda, že budu hrát další zápas, že budu mít před Roland Garros minimálně tři zápasy,“ řekla po zápase Radiožurnálu.

Turnaj žen ve Štrasburku (antuka, dotace 189 708 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Krejčíková (5-ČR) - Garciaová (Fr.) 3:6, 6:2, 6:1, Rusová (Niz.) - Tanová (Fr.) 6:1, 1:1 skreč.

jpa, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme