České tenistky mají jisté finále na US Open. V semifinále čtyřhry se střetnou dva české páry

České tenistky mají na grandslamovém US Open jisté finále čtyřhry. Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou ve středu postoupily do semifinále, v kterém se utkají s Lucií Hradeckou a Kateřinou Siniakovou.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová

Lucie Šafářová | Zdroj: Reuters

Šafářová se Strýcovou porazily kanadsko-čínský pár Gabriela Dabrowská, Sü I-fan 6:3, 2:6 a 6:4. Utkání začalo na venkovním dvorci Grandstand, ale kvůli dešti bylo dvakrát přerušeno a třetí set se dohrával pod střechou centrkurtu.

Plíšková nestačila na Vandewegheovou a končí ve čtvrtfinále. Po US Open přijde o post jedničky

Číst článek

V rozhodujícím setu vzaly bronzové olympijské medailistky z loňských her v Riu de Janeiro dvakrát podání Sü I-fan, ale pokaždé pak o servis přišla Strýcová. Rozhodující brejk se české dvojici povedl na 5:4 při servisu Dabrowské a světová deblová jednička Šafářová duel ukončila čistou hrou.

Triumf ve čtyřhře získala na US Open naposledy loni Šafářová s nyní zraněnou Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Z titulu se v New Yorku už radovala i Hradecká, v páru s Andreou Hlaváčkovou uspěly v roce 2013.

I Hlaváčková má šanci postoupit do semifinále. Spolu s Maďarkou Timeou Babosovou čtvrtfinálový duel proti Sanie Mirzaové z Indie a Číňance Šuaj Pcheng stihly rozehrát, ale zápas je kvůli dešti přerušen za stavu 2:2 v prvním setu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme