Tenistka Muchová vybojovala v Praze své první semifinále na okruhu WTA. Strýcová vyřadila Siniakovou

Tenistka Karolína Muchová se v Praze poprvé probojovala do semifinále turnaje WTA. Ve čtvrtečním čtvrtfinálovém utkání na J&T Banka Prague Open zvítězila nad Ruskou Natalií Vichljancevovou 6:3 a 6:4. Antukový turnaj ve Stromovce bude mít dvě domácí semifinalistky. Tou druhou bude Barbora Strýcová, která hladce porazila ve čtvrtfinále 6:1 a 6:2 krajanku Kateřinu Siniakovou.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 16:49 2. 5. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Karolína Muchová se raduje během čtvrtfinálového utkání s Natalií Vichljancevovou na turnaji J&T Banka Prague Open

Tenistka Karolína Muchová se raduje během čtvrtfinálového utkání s Natalií Vichljancevovou na turnaji J&T Banka Prague Open | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Muchová uspěla šestkrát při servisu soupeřky i proto, že ruská tenistka udělala deset dvojchyb. Ve druhé sadě vedla vítězka Pardubické juniorky z roku 2014 už 5:2, pak ztratila dvě hry. „Trošku jsem polevila a myslela si, že se to dohraje samo,“ řekla. Drama ale nedopustila a zápas trvající hodinu a půl ukončila čistou hrou.

„Je to super. A ještě v Praze, to je dvojnásobná radost,“ radovala se na kurtu svěřenkyně slovenského kouče Emila Miškeho z prvního semifinále na okruhu WTA. Ve dvouhře hrála Muchová semifinále naposledy loni na turnaji ITF v rodné Olomouci.

O finále si dvaadvacetiletá dcera bývalého fotbalisty Josefa Muchy zahraje proti Bernardě Peraové z USA, která vyřadila turnajovou trojku Wang Čchiang z Číny. „Je šikovná, zase to bude těžké. Musím načerpat síly,“ řekla Muchová.

Strýcová a Siniaková se v pražském čtvrtfinále utkaly už potřetí a stejně jako předloni uspěla zkušenější Strýcová. Zatímco v roce 2017 ale potřebovala tři sety, tentokrát dominovala a mečbol proměnila za hodinu a devět minut.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme