Šafářová a Kvitová postup do semifinále zvládly. Kristýna Plíšková je napodobit nedokázala

Lucie Šafářové a Petře Kvitové se čtvrtfinále v Birminghamu podařilo zvládnout. Šafářová ve třech setech zdolala Darju Gavrilovovou 6:7, 6:3 a 7:6. Kvitová zdolala ve dvou setech Kristinou Mladenovicovou 6:4 a 7:6. Plíšková znovu v této sezóně nedokázala projít do semifinále. Tentokrát na turnaji na Mallorce podlehla Američance Catherine Bellisové 3:6 a 2:6.

Birmingham, Palma de Mallorca (Aktualizováno: 18:12 23. 6. 2017) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Šafářová při zápase proti Gavrilovové na turnaji v Birminghamu

Lucie Šafářová při zápase proti Gavrilovové na turnaji v Birminghamu | Zdroj: Reuters

Třicetiletá Šafářová šla v úvodu zápasu jako první do vedení, náskok ale neudržela a první set ve zkrácené hře ztratila.

Druhou sadu zahájila Češka dvěma brejky a i přes zaváhání v jejím závěru, kdy nedokázala za stavu 5:2 set dopodávat, dalším brejkem v deváté hře vyrovnala.

Ve třetím dějství nakročila k vítězství Gavrilovová, když se ujala vedení 4:3. V devátém gamu si při podání Šafářové vypracovala dva mečboly.

Češka ale oba odvrátila stejně jako třetí šanci soupeřky v následující hře, kterou nakonec získala pro sebe a vyrovnala na 5:5. V tie-breaku pak Šafářová vyhrála od stavu 3:5 čtyři míčky v řadě a proměnila první mečbol.

Sedmadvacetiletá Kvitová měla po nervózním úvodu, v němž si obě hráčky navzájem prolomily podání, v celém utkání navrch a s jistotou kráčela za postupem.

Komplikace přišly až v závěru druhého setu. V desáté hře podávala dvojnásobná wimbledonská šampionka na vítězství, game ale nezvládla a dovolila o tři roky mladší soupeřce vrátit se do zápasu.

Rozhodnout musel až tie-break, v němž nakonec Kvitová proměnila po hodině a tři čtvrtě druhý mečbol.

Kristýna Plíšková skončila na turnaji na Mallorce ve čtvrtfinále. Američance Catherine Bellisové podlehla za 64 minut 3:6 a 2:6.

Pětadvacetiletá Plíšková potvrdila, že čtvrtfinále je pro ni letos na okruhu WTA zakleté. Představila se v něm už poosmé, ale do semifinále postoupila 46. hráčka světa jen dvakrát. Ve Španělsku po dvou předchozích turnajích dokázala přejít přes první kolo.

ČTK, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme