Kvitová porazila Garciaovou a v Miami je ve čtvrtfinále. Tam vyzve Australanku Bartyovou

Tenistka Petra Kvitová porazila v Miami francouzskou tenistku Caroline Garciaovou 6:3 a 6:3 a zahraje si čtvrtfinále. V něm se utká s Ashleigh Bartyovou z Austrálie.

Miami Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Petra Kvitová v osmifinálovém zápase v Miami

Česká tenistka Petra Kvitová v osmifinálovém zápase v Miami | Foto: Joel Auerbach | Zdroj: ČTK/AP

Proti soupeřkám i astmatu. Petra Kvitová má v Miami další šanci stát se světovou jedničkou

Číst článek

Kvitová nastoupila do osmifinále turnaje v Miami proti Francouzce Caroline Garciaové, se kterou měla do pondělního zápasu vyrovnanou bilanci 3:3.

Obě tenistky naposledy změřily síly v říjnu roku 2017 v Pekingu, kde se utkaly o finále. Garciaová tehdy vyhrála ve dvou setech 6:3 a 7:5.

Do zápasu ale vstoupila lépe Češka, která svou francouzskou soupeřku brejkla hned v prvním gamu. Garciaová si mohla ztracené podání vzít zpět ve čtvrté hře, ale Kvitová brejkbol odvrátila.

Byla to zároveň jediná brejkbolová příležitost, kterou si pravou rukou hrající Francouzka vypracovala. 

Naopak v devátém gamu dostala Kvitová dvě šance, jak uzavřít set při podaní soupeřky. Druhou z nich využila a první sadu získala výsledkem 6:3.

V prvních třech hrách druhého dějství si nejprve obě tenistky držely svá podání. Ve čtvrté to byla ale opět světová dvojka z Fulneku, která šla do vedení s brejkem. 

V následujícím gamu zvládla Kvitová otočit nepříjemný stav 15:30 a vedla už 4:1. Její soupeřka si následně nechala zavolat svého otce a po jeho promluvě dokázala snížit na 2:4. Stejně ale na svém podání zareagovala i Kvitová, a znovu tak byl rozdíl tří gamů. 

Do vývoje utkání následně zasáhlo počasí a kvůli dešťové přeháňce byl osmifinálový zápas přerušen.

Po přestávce měla za stavu 5:3 Kvitová možnost celý zápas dopodávat, což se jí také povedlo a po vítězství 6:3 a 6:3 postupuje v Miami do čtvrtfinále, kde se utká s Australankou Ashleigh Bartyovou.

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme