Absolutně jsem na ni neměla, uznala Plíšková. Špatně se cítila od začátku turnaje

Karolína Plíšková nastoupila ke svému zápasu třetího kola dlouho po Petře Kvitové, ale nakonec ji málem ještě zastihla v šatně. S Roland Garros se rozloučila hladkou porážkou s Ruskou Marií Šarapovovou, která české jedničce povolila jen tři gemy.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na Marii Šarapovovou nestačila

Karolína Plíšková na Marii Šarapovovou nestačila | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

„Nechci být extra zklamaná, i když zklamání je velké. Ale prohrála jsem s dobrou hráčkou. Dneska jsem na ni neměla absolutně ničím, moje úroveň v tomhle turnaji byla špatná. Jen bojovností jsem vyhrála dvě kola a na to porazit takhle dobré hráčky jsem tenhle týden neměla,“ přiznala na Radiožurnálu Karolína Plíšková, že pro ni bylo letos složité načasovat formu na grandslamový turnaj.

Konec antukové série. ‚Šance jsem měla, ale nevyužila,‘ lituje po porážce Kvitová

Číst článek

„Na antuce jsem toho odehrála docela dost a síly nebyly. Ne, že bych se cítila unavená, ale ta šťáva, kterou měla ona, jsem neměla. Nebyla jsem schopná její rány vzít,“ chválila tenistka z Loun Marii Šarapovovou.

I po Roland Garros zůstane českou jedničkou s těsným náskokem před Petrou Kvitovou, ale zřejmě s mnohem horším pocitem z vlastních výkonů.

„I kdybych hrála super tenis, bylo by hodně těžké vyhrát. Byla výborně nastavená, taky dokáže hrát o hodně hůř. Já jsem jí ničím neublížila. Já jsem tady ani v tréninku ani v rozehrávce necítila ani jeden můj úder, je docela těžké s tím hrát,“ hořce se pousmála Karolína Plíšková.

Na Šarapovovou čeká Serena

Maria Šarapovová na kurtu dominovala tak, že zápas trval necelou hodinu. V zápase nasázela oproti Plíškové více než třikrát víc vítězných míčů a dala také víc es, přestože právě ve statistice přímých bodů z podání Plíšková mezi tenistkami září.

„Nepotřebuju už ve sportu nic dokazovat, sobě, ani nikomu jinému, vyhrála jsem toho ve své kariéře dost. Toto je vlastně nová kariéra a dokázat se vrátit a sehrát takový zápas na takové úrovni, to je hezká odměna pro ty, kteří mi vloni přáli, ale nemohli mě v Paříži vidět,“ narážela Ruska na svou dopingovou kauzu i složitý návrat po ní.

Teď na dvorci Philippa Chatriera hrála poprvé od dopingového případu a šlo o jeden z nejlepších výkonů od loňského dubna, kdy se znovu stala tenistkou na okruhu WTA. V osmifinále se v souboji bývalých světových jedniček utká se Serenou Williamsovou.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme