Vaidišová potřetí triumfovala, Štěpánek napotřetí neuspěl

Šťastným i méně úsměvným se dvěma českým tenistům mohla dnes zdát číslice 3.Šestnáctiletá Nicole Vaidišová totiž ve své krátké kariéře dokázala vyhrát tři turnaje na okruhu WTA. Naposledy se jí to podařilo dnes v Soulu, když ve finále v jihokorejské metropoli zdolala nejvýše nasazenou Jelenu Jankovičovou ze Srbska a Černé Hory po setech 7:5, 6:3.Zato Radek Štěpánek svou třetí finálovou účast na turnaji ATP nedokázal přetavit ve vítězství. Tentokrát v premiéře turnaje ve vietnamském Ho Či Minově Městě nestačil na Švéda Jonase Björkmana, když mu podlehl 3:6 a 6:7. Severský tenista se tak stal historicky prvním vítězem tohoto podniku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicole Vaidišová

Nicole Vaidišová | Zdroj: ČTK

Zápas mezi Vaidišovou a Jankovičovou začal oboustranně opatrně a obě hráčky často chybovaly a nepřesně servírovaly. Přes to se však česká tenistka dokázala přenést a v rozhodujících momentech obou setů si zachovala chladnou hlavu a důležité míčky získala ve svůj prospěch. Triumf ze Soulu je už jejím třetím. V loňském roce zvítězila ještě ve Vancouveru a Taškentu. Vaidišová se letos se do finále probojovala podruhé. V Istanbulu ale neuspěla, podlehla pozdější wimbledonské vítězce Venus Williamsové ze Spojených států amerických.

Štěpánka finálová prohra s Björkmanem samozřejmě mrzela, ale podle svých slov odjíždí z Vietnamu s vědomím, že zde odehrál dobrý tenis. Björkmanovi vycházely senzační údery a prý hrál naprosto famózně jako za dob své největší slávy, kdy se nacházel na 4. místě žebříčku ATP. Štěpánek si na první turnajový triumf musí tedy ještě počkat. V únoru byl ve finále v Miláně, tam ale prohrál ve třech setech s jiným Švédem Robinem Söderlingem. Předtím neuspěl loni v listopadu na turnaji série Masters v Paříži s Rusem Maratem Safinem.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme