Výsledková mizérie fotbalové Sparty pokračuje

Fotbalisté pražské Sparty v dnešním utkání 12. kola Gambrinus ligy prohráli 1:2 v Jablonci a potřetí za sebou vyšli v nejvyšší domácí soutěži bodově naprázdno. Mimo jiné také proto, že útočník hostů Miroslav Slepička v 62. minutě pohrdl šancí skórovat z pokutového kopu nařízeném po faulu exsparťana Miroslava Baranka na Martina Haška. Ani dnes tak Sparta nevstřelila více než jednu branku. Její obranná činnost je s 21 inkasovanými brankami po Blšanech druhá nejhorší v soutěži.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Griga

Stanislav Griga | Zdroj: ČTK

Na severu Čech přitom nastoupil český mistr se sestavou, v níž převládali defenzivně ladění fotbalisté. Trenér Stanislav Griga nechal jen na lavičce náhradníků Lukáše Zelenku a prostor ve středu zálohy svěřil Haškovi a Adamu Petroušovi, pravého záložníka hrál tentokrát druhdy obránce Zdeněk Pospěch. Jediným ryze ofenzivním záložníkem v sestavě Sparty tak až do příchodu Zelenky v 68. minutě zůstal Tomáš Poláček.

Právě on zařídil jedinou branku hostů, když v 70. minutě vyrovnával na 1:1. Sparta na severu Čech prohrávala už od 7. minuty, kdy svou střelu otřel o správnou stranu tyče Blažkovy branky Tomáš Michálek. Ani po Poláčkově vyrovnání se sparťané z nerozhodného stavu netěšili dlouho. V 73. minutě využil mezery v obraně hostů Baranek, který přihrávkou mezi stopery Lukáše a Petráše vybídl ke skórování Petra Smíška.

Sparta sice v posledních minutách dokázala přitlačit jablonecké hráče k jejich pokutovému území, větší šanci si už ale hosté vypracovat nedokázali. Ligová bilance Stanislava Grigy ve funkci trenéra týmu z Letné tak dostala ještě tristnější podobu - jedna výhra a tři porážky.

V dalším sobotním utkání porazil Zlín brankami Zdeňka Kroči a Václava Činčaly brněnské fotbalisty 2:0. Brňané tak ve Zlíně nenavázali na své pondělní domácí vítězství nad Slavií, nevyužili šanci dotáhnout se bodově na ostatní týmy Gambrinus ligy a i po dvanáctém kole zůstanou s osmi body poslední.

Výsledky sobotních zápasů 12. kola Gambrinus ligy:

FK Jablonec 97 - AC Sparta Praha 2:1 (1:0)
Branky: 7. Michálek, 73. Smíšek - 70. Poláček
Rozhodčí: Helebrant - Pinkas, Lhoták. ŽK: Baranek, Nesvadba - Pergl, Poláček, Lukáš, Kadlec. Diváci: 3028.

Tescoma Zlín - 1. FC Brno 2:0 (0:0)
Branky: 52. Kroča, 62. Činčala
Rozhodčí: Paták - Filípek, Kumstát. ŽK: Kraus, Baránek - Baláž, Zelenka. ČK: 90+3. Pikl (Zlín). Diváci: 2262.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme