Čeští biatlonisté v závodě dvojic propadli, dojeli až 18. Vítězství slaví francouzská dvojice

Českému páru Ondřej Moravec s Veronikou Vítkovou se závod dvojic nevydařil. Češi dojeli až na 18. místě se ztrátou téměř tří minut. Vítězem se stali Francouzi Antonin Guigonnat a Anaïs Chevalierová.

Kontiolahti / Finsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Moravec

Ondřej Moravec | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Jako první se na trať pustily ženy. Vítková musela už na první střelecké položce vleže třikrát dobíjet, ale nakonec zvládla sestřelit všechny terče. V té druhé byla ještě úspěšnější, když nepotřebovala ani jedno dobíjení a předávala Moravcovi na průběžném jedenáctém místě.

Sprint biatlonistek v Kontiolahti ovládla Darja Domračevová. Nejlepší z Češek byla šestá Veronika Vítková

Číst článek

Moravec nebyl při dobíjení tak úspěšný jako jeho kolegyně a musel už po první střelbě na trestné kolo a propadl se v pořadí na 18. příčku. Na druhé střelbě český biatlonista dvakrát dobíjel a spadl na 19. místo.

V dalších střelbách musela Vítková znovu na jedno trestné kolo a nabrala ztrátu už dvou minut. Ondřej Moravec pak sice odstřílel čistě, ale ztrátu nedokázal smazat, ta se naopak ještě navýšila. V cíli ztrácela česká dvojice na vítěze 2 minuty a 50 sekund.

Závod ovládl francouzský pár Antonin Guigonnat s Anaïsou Chevalierovou. Stříbrní dojeli Rakušani Julian Eberhard a Lisa Hauserová. Bronz brala norská dvojice Johannes Thingnes Bö a Marte Olsbuová.

V sobotu je ještě na programu smíšená štafeta, v níž se představí za Českou republiku Eva Puskarčíková, Jessica Jislová, Adam Václavík a Michal Krčmář.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme