Druhá výhra ve dvou dnech. Ledecká vyhrála paralelní obří slalom v Cortině

Sněžná obojživelnice Ester Ledecká vyhrála druhý závod během dvou dní. V Italské Cortině d'Ampezzo nenašla přemožitelku v paralelním obřím slalomu, Němku Jörgovou porazila ve finále o 89 setin.

Cortina d'Ampezzo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká na trati v italské Carezze

Ester Ledecká na trati v italské Carezze | Zdroj: ČTK

„Měla jsem docela štěstí, že jsem měla mlhu jen v semifinále, tam jsem navíc udělala dost chyb, že jsem si moc neviděla pod nohy. Ale na to se nedá moc vymlouvat, ta druhá viděla stejné houby jako já,“ řekla po vítězství v Cortině Radiožurnálu Ester Ledecká.  

Ledecká na sjezdovkách? 'Na prvním tréninku mi všichni gratulovali,' líčí reakci snowboarďáků Češka

Číst článek

Česká olympijská naděje byla stejně jako ve čtvrtek nejrychlejší už v kvalifikaci a opět si pro vyřazovací část vybrala modrou trať. V prvních dvou kolech si poradila se švýcarskými soupeřkami - v osmifinále porazila Stefanii Müllerovou o 65 setin a ve čtvrtfinále Ladinu Jennyovou o 74 setin.

O postup do finále svedla v husté mlze vyrovnaný souboj s Rakušankou Sabine Schöffmannovou a o čtyři setiny ho vyhrála.

Pořadatelé poté program kvůli špatné viditelnosti přerušili, ale ani to dvaadvacetiletou Češku nesvedlo z vítězné cesty. Suverénně si dojela pro jedenáctý triumf v kariéře a v čele pořadí SP má téměř dvojnásobný bodový zisk oproti druhé Jörgové (2000:1060).

Její čtvrteční finálová soupeřka Ramona Hofmeisterová z Německa tentokrát vypadla už v osmifinále a je celkově třetí (1040).

Rakouský duel o bronz v Cortině ovládla Claudia Rieglerová, její krajan Alexander Payer si po finálovém vítězství nad domácím Rolandem Fischnallerem připsal první triumf v životě. Viktor Brůžek nepostoupil ze 60. místa v kvalifikaci.Německa tentokrát vypadla už v osmifinále.

SP ve snowboardingu v Cortině d'Ampezzo - paralelní obří slalom:
Muži: 1. Payer (Rak.), 2. Fischnaller (It.), 3. Dufour (Fr.), ...v kvalifikaci 60. V. Brůžek (ČR).
Průběžné pořadí obřího slalomu SP (po 2 závodech): 1. Galmarini (Švýc.) 1300, 2. Fischnaller 1250, 3. Sobolev (Rus.) 1150, ...57. V. Brůžek 25.
Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Jörgová (Něm.), 3. C. Rieglerová (Rak.).
Průběžné pořadí obřího slalomu SP (po 2 závodech): 1. Ledecká 2000, 2. Jörgová 1060, 3. Hofmeisterová (Něm.) 1040.

ČTK, jsu, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme