Kladno obrátilo duel s Olomoucí, hokejisté Chomutova padli v Boleslavi

V hokejové baráži o postup do extraligy vyhrávala Olomouc na Kladně už 4:1, ale nakonec prohrála po nájezdech. Mladá Boleslav se tříbodovou výhrou nad Chomutovem dostala do čela tabulky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladenský útočník Marek Zagrapan se snaží překonat brankáře Olomouce Tomáše Halásze

Kladenský útočník Marek Zagrapan se snaží překonat brankáře Olomouce Tomáše Halásze | Zdroj: ČTK

V Mladé Boleslavi zaskočil domácí hokejisty hned ve druhé minutě hostující Bartečko, který dostal Chomutov do vedení. Domácí vyrovnali při první přesilové hře. Vyloučení chomutovského Hřebejka potrestal Ovčačík.

I v dalším průběhu zápasu se hrál aktivní hokej, oba týmy si vypracovali několik slibných šancí, ale brankáři drželi nerozhodný stav až do 48. minuty.

Po střele Pojkara se za brankou dostal k puku Jarůšek a odrazem o záda chomutovského brankáře Růžičky dopravil puk do sítě. Jednogólové vedení už Mladá Boleslav udržela až do konce zápasu, i proto že se Piráti nedostali ani k závěrečné power play.

Na kladenském stadionu to dlouho vypadalo na vítězství Olomouce. Hosté vedli už 3:0 a ve druhé třetině 4:1, ale Rytíři se nevzdali. Na konci druhé dvacetiminutovky snížil obránce Růžička na 2:4.

V nástupu do třetí části pak dostalo Kladno soupeře pod velký tlak a během osmi minut vyrovnalo. Nerozhodný výsledek vydržel až do konce utkání a o vítězi nerozhodlo ani prodloužení.

I v samostatných nájezdech měli dlouho navrch olomoučtí, které dostal do vedení hned v první sérii Ostřížek. Kladno vyrovnalo až posledním nájezdem, když Růžička tvrdou ranou prostřelil Vošvrdu. Vzápětí proměnil i Hořava a utkání ukončil kladenský brankář Chábera, který vypíchl puk Ostřížkovi.

6. kolo baráže o hokejovou extraligu:

BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Ovčačík (Broš), 48. Jarůšek (Pojkar, Kubica) - 2. Bartečko (Jaroslav Svoboda, Pulpán). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 4040.

Rytíři Kladno - HC Olomouc 5:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:3, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 31. T. Kaberle (Dalecký), 38. David Růžička (T. Kaberle, Patera), 44. David Růžička (Tenkrát, Majeský), 49. Eberle (Patera), rozhodující nájezd M. Hořava - 18. Diviš (Pekr, Vodný), 23. Staněk (J. Knotek), 26. Herman (Rác), 36. Kucharczyk (Selingr, Ostřížek). Rozhodčí: Šindler, Hodek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. Diváci: 2858.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme