Zápas jsme prohráli v přesilovkách, uznal kapitán Liberce Petr Nedvěd

Hokejisté Liberce jsou v sérii se Slavií jediný zápas od vyřazení z play-off. Ve včerejším čtvrtém duelu sice v O2 Aréně vedli, pak ale dvakrát inkasovali při své početní převaze a manko už nestačili dohnat.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tygři, budíček!

Tygři, budíček!

Běží sedmá minuta zápasu a nad ležícím Petrem Nedvědem se sklání Jiří Doležal. Před několika okamžiky zasáhla hůl slávistického útočníka Nedvědovu tvář a zanechala na ní krvavou stopu. Tenhle okamžik sehrál v utkání podstatnou roli.

Ne snad proto, že se střetli zrovna hráči, kteří měli velkou roztržku už v neděli, ale proto, že v té chvíli už Liberec vedl 1:0 a měl příležitost hrát čtyři minuty přesilovou hru. Jenže Liberec ji nejenže nedokázal využít, ale navíc při ní inkasoval vyrovnávací gól

Přehrát

00:00 / 00:00

Zápas jsme prohráli v přesilovkách, uznal kapitán Liberce Petr Nedvěd

"Tyhle přesilovky nebo oslabení často vyhrávají nebo naopak prohrávají zápasy. Nám to zápas evidentně prohrálo. Místo, aby nás to nakoplo a šli jsme na 2:0, tak soupeř vyrovnal a pak šel vlastně ještě do vedení. Tím jsme se prostě pohřbili," říkal po utkání Petr Nedvěd.

Aby toho nebylo málo, ještě během první třetiny přidala Slavia druhý gól při své početní převaze a následně i třetí a to znovu v oslabení. Tentokrát u toho byl i kapitán Bílých Tygrů. Nechal se obrat o kotouč Michalem Vondrkou, který tak založil další gólovou akci.

"Čistý to bylo určitě. Snažil jsem se puk odehrát, ale bohužel mi to přeskočilo hokejku a v tom mi vzal puk. Beru to na sebe, je to čistě moje chyba. Potrestal nás gólem a měl jsem tuto situaci vyřešit jinak," zpytoval svědomí Nedvěd. Liberec, druhý nejlepší celek základní části, nesplnil v Praze své předsevzetí a prohrál, nejen kvůli obdrženým gólům v oslabení, obě utkání a je tak jediný zápas od vyřazení z play off.

"Samozřejmě, teď už stojíme před propastí, a nemůžeme koukat moc daleko před sebe. Musíme se podívat na příští zápas. Ani ne na celý, ale na první třetinu příštího zápasu a takhle si to rozfázovat. Je to jediná šance, jak můžeme uspět. Samozřejmě, když se na to začneme koukat, že musíme vyhrát tři zápasy za sebou v play-off, tak to není jednoduchý." Pokračování série uvidí liberecký stadion v sobotu od 18 hodin a 30minut.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme