České házenkáře čeká proti Dánsku čtrnáctitisícové peklo

České házenkáře čeká rozhodujích šedesát minut na mistrovství Evropy. Pokud si chtějí bez ohledu na další výsledky zajistit postup ze základní skupiny, musí porazit v Herningu domácí Dánsko. Úřadující šampiony ale bude povzbuzovat vyprodaná hala Jyske Bank Boxen.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házená: odveta play off o postup na MS v házené mužů ČR - Rusko, 16. června v Pardubicích. Uprostřed český hráč Filip Jícha.

Házená: odveta play off o postup na MS v házené mužů ČR - Rusko, 16. června v Pardubicích. Uprostřed český hráč Filip Jícha. | Zdroj: ČTK

"Čtrnáct tisíc lidí, to bude super, hlavně pak pro kluky, co to neznají, takové návštěvy jsou v Bundeslize. Zápas si užijeme a uvidíme, jak dopadne," říká Tomáš Sklenák.

Házenkář německého Eisenachue teprve od této sezóny poznává, jaké je to hrát Bundesligu, a užívá si tak atmosféru v nabitých halách. Podobné peklo, jaké ovšem dokáží vytvořit na šampionátu v Herningu fanoušci při zápasech domácího dánského týmu, možná ještě nezažil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští házenkáři se budou muset vyrovnat se čtrnáctitisícovým davem domácích fanoušků

Hráče ale mohou podobné podmínky vyhecovat k nadstandardním výkonům.

"Pro každého hráče to je určité povzbuzení, atmosféra nám rozhodně pomůže a hráče vyburcuje. Zkušené hráče, kteří hrají v plných halách Champions League, to nerozhodí a mladší se aspoň neučí," myslí si trenér Vladimír Haber.

Mezi zkušené házenkáře patří i Pavel Horák, který hraje Bundesligu za Füchse Berlín. A elitní střelec českého týmu se neobává, že by ho bouřící fanoušci rozhodili.

"Lidé tam prostě jsou, vymazat je nemůžeme. Bude se hrát krásný zápas se skvělou atmosférou. Dánové navíc nejsou nepřátelské publikum, do haly si to přijdou užít. Nemyslím si, že na nás budou vyvíjet enormní tlak, to spíš dánští hráči budou tlačit ," směje se Pavel Horák.

Ten se bude se spoluhráči snažit, aby pro český tým večer evropský šampionát neskončil už po základní skupině.

Mirko Vasić, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme