Sokolovská knihovna poprvé organizuje Noc s Andersenem, připravila i soutěže

V knihovnách začíná Noc s Andersenem. Jde o každoroční akci, při které se knihovny pokoušejí vzbudit mezi dětmi zájem o čtení. Knihovnice si proto připravily pro nejmenší čtenáře zajímavý program. Do akce se zapojila i knihovna v Sokolově.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kameničná - knihovna

Kameničná - knihovna | Foto: Lukáš Peška

Sokolovská knihovna pozve děti na noční program poprvé. Jedno je ale jisté, děti se ničeho bát nemusí, po celou noc se budou smát a účastnit se různých soutěží.

„Máme připravenou pohádku, kterou nám zahraje ochotnický divadelní soubor Konvalinky. Potom budeme mít soutěže, děti se budou moci zúčastnit workshopu, kde si vyrobí mamuta a před spaním si přečteme knížky o dinosaurech,“ přibližuje ředitelka Daniela Drobečková.

Chybět podle ní nebude ani tradice, kterou mají děti rády. „Tradicí je, že se zasadí pohádkovník Fabularius Andersen. Původně to byl stromek, ale postupem času se z toho stala pokojová rostlina, která může zůstat pod dohledem knihovnice přímo na dětském oddělení,“ vysvětluje.

V sokolovské knihovně začíná Noc s Andersenem dnes v 18 hodin. Přihlášených je celkem 15 dětí od 8 do 13 let.

Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme