Fed Cup: Češky vedou na Slovensku po úvodním dni 2:0

České tenistky vedou v Bratislavě v utkání 1. kola Světové skupiny Fed Cupu nad domácími Slovenkami 2:0 na zápasy. V úvodním duelu totiž Lucie Šafářová porazila Danielu Hantuchovou a ve druhém Petra Kvitová Dominiku Cibulkovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová při vítězném fedcupovém utkání se Slovenkou Dominikou Cibulkovou

Petra Kvitová při vítězném fedcupovém utkání se Slovenkou Dominikou Cibulkovou | Zdroj: ČTK

Důležitý úvodní bod vybojovala Lucie Šafářová proti domácí jedničce Daniele Hantuchové. Vyrovnaný byl pouze úvodní set, česká hráčka ale zvládla dobře jeho koncovku. Za stavu 4:5 si nejprve udržela svůj servis, vzápětí úspěšně zaútočila na podání slovenské soupeřky a pak už na kurtu dominovala. Zvítězila 7:5, 6:1 a vytvořila dobrou výchozí pozici pro Petru Kvitovou.

„Myslím, že jsem byla hned od začátku agresivnější do těch fiftýnů, dařilo se mi to a dělala jsem body. Tu hru jsem se snažila držet celý zápas. Snažila jsem se jí nedat příležitost, aby se vrátila do zápasu, protože taková zkušená hráčka jako Daniela by ten zápas mohla otočit na svou stranu,“ uvedla k utkání Lucie Šafářová.

Česká jednička Petra Kvitová měla na kurtu převahu už od samotného začátku, při útoku s výjimkou pár momentů ve druhé sadě nechybovala, a přes bojovný výkon Dominiky Cibulkové vyhrála 6:2, 6:3. České tenistky tak vedou po prvním dnu 2:0.

„To je určitě přání každého kapitána, každé hráčky, udělat dva body ze dvou. Všechno bylo ve dvou setech a dá se říct, že to bylo skoro perfektní. Nechtěl bych procentuálně dávat, o kolik jsme blíž vítězství, prostě nám stačí jeden bod ze tří utkání. A je jedno, které to bude,“ prohlásil spokojený kapitán českého týmu Petr Pála.

Nedělní program začíná v Bratislavě ve 12 hodin utkáním domácí Daniely Hantuchová proti Petře Kvitové, po nich se na kurtu představí Dominika Cibulková s Lucií Šafářovou. Za případného nerozhodného stavu se o postupu do semifinále Fed Cupu rozhodne ve čtyřhře.

Tenisový Fed Cup - 1. kolo Světové skupiny: Slovensko - Česko (Bratislava):

Daniela Hantuchová (SVK) - Lucie Šafářová (CZE) 5:7,1:6
Dominika Cibulková (SVK) - Petra Kvitová (CZE) 2:6, 3:6

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme