Kvitová titul v New Havenu neobhájila a před US Open klesla v žebříčku WTA

Tenistka Petra Kvitová loňský titul na turnaji v New Havenu neobhájila. V zisku jedenáctého triumfu na okruhu WTA jí zabránila ve finále Rumunka Simona Halepová po výhře dvakrát 6:2. Kvůli porážce klesla třiadvacetiletá Češka o jednu příčku v žebříčku WTA na 10. místo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová během čtvrtfinálového utkání turnaje WTA v New Havenu

Petra Kvitová během čtvrtfinálového utkání turnaje WTA v New Havenu | Zdroj: ČTK

Česká fedcupová reprezentantka se v prvním dějství nemohla opřít o svoje první podání. Jeho procentuální úspěšnost u třetí nasazené hráčky klesl pod padesát procent. Kvitové se nepodařilo proměnit ani jeden ze čtyř brejkbolů, zatímco její soupeřka využila všechny.

Ani ve druhém setu se třiadvacetiletá Češka nedokázala dostat do hry. Halepová dvěma úspěšnými brejky v úvodních čtyřech vyhraných gamech dovolila české jedničce jen tři fiftýny a zápas ukončila při prvním mečbolu. Kvitová tak titul v generálce na US Open neobhájila.

Rumunka Halepová tak získala svou čtvrtou trofej za poslední tři měsíce i v kariéře. Dvacetiletá tenistka vyhrála v Norimberku a Hertogenboschi, v červenci triumfovala v Budapešti. V dalším vydání žebříčku se posune na 19. místo a poprvé pronikne do dvacítky.

Nejlepší česká tenistka Kvitová uhájila příslušnost k top ten o 80 bodů před Australankou Samanthou Stosurovou.

Tenisový turnaj žen v New Havenu v USA (tvrdý povrch, dotace 690.000 dolarů):

Dvouhra - finále:
Halepová (Rum.) - Kvitová (3-ČR) 6:2, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Mirzaová, Čeng Ťie (3-Indie/Čína) - Medinaová, Srebotniková (2-Šp./Slovin.) 6:3, 6:4.

Jakub Kanta, Jiří Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme