Uvidíme, kde se to zastaví, říká k Wimbledonu Petra Kvitová

Petra Kvitová má stále šanci zopakovat a případně i vylepšit své loňské semifinále z Wimbledonu. Na stejném místě už je mezi šestnácti nejlepšími tenistkami po přesvědčivé výhře nad Italkou Vinciovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová při jednom z vítězných gest ve wimbledonském utkání proti Italce Vinciové

Petra Kvitová při jednom z vítězných gest ve wimbledonském utkání proti Italce Vinciové | Zdroj: ČTK

Petro, vypadalo to, jako když na kurt přišla taková bílá, klidná síla. Byla to tedy opravdu bílá a klidná síla?

Musím říct, že jsem hrála moc dobře na to, jak mi ta její hra nevyhovuje. Hrála jsem dobře takticky. A musíme si i říct, že nehrála vůbec špatně, že jsem ráda za to, jak jsem to zvládla. Určitě jsem spokojená.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Petrou Kvitovou mluvil po postupu do osmifinále Wimbledonu reportér Jaroslav Plašil

Kde by jste našla klíč k úspěchu v tomto zápase?

Určitě pro mě bylo nepříjemné, když jsem jí to hrála hodně do bekhendu a ona mi to tam čopovala zpátky. Na trávě to hodně sjede, takže to je těžké. Takže jsem hrála spíš přes forhend, snažila jsem se ji tlačit a dohrávat to na síti.

Petro, vypadalo to, že velký rozdíl byl ve druhém podání. Zatímco Vy jste z něj dělala skoro tolik vítězných bodů jako z prvního, tak Italce se to příliš nedařilo. Cítila jste to tak?

Určitě. Vím, že mi servis píše, i když dám třeba pomalý ale s rotací. Takž to mi dodává tak trošku sebevědomí a klid. Ten druhý jí také vadil, protože je to jiná rotace, než je zvyklá, je trošku pomalejší. Třeba čeká, že to k ní přiletí a ono moc ne. Ale myslím, že jsem servírovala docela slušně.

Na začátku turnaje jste říkala, že nemáte ambice. Co teď, když jste dosáhla osmifinále? Je to třeba už takové vnitřní uklidnění?

Já jsem byla klidná pořád. Neberu to, že je to zadostiučinění, že už mi to stačí. Do každého zápasu jdu naplno a uvidíme, kde se to zastaví.

V dalším kole Vás čeká Belgičanka Wickmayerová. Co dodat k souboji, který se teď v posledních letech hodně opakuje. Naposledy jste se utkaly ve Fed Cupu, porazila jste Belgičanku na domácí půdě.

Vždycky spolu hrajeme strašně moc vyrovnaně. Naposledy ve Fed Cupu to byl myslím pěkný zápas. Uvidíme, určitě se známe hodně dobře a víme, co na tu druhou platí. Ale na trávě to bude poprvé, takže uvidíme.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme