Krach Tomi Tour se dal podle odborníků předpokládat

Hospodaření cestovní kanceláře Tomi tour signalizovalo krach už několik měsíců. Cestovka dlouhodobě vykazovala signály, které to naznačovaly, jako zpožděné platby provizním prodejcům nebo nabídka zájezdů výrazně pod cenou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

jedna z klientek u pobočky CK Tomi Tour

jedna z klientek u pobočky CK Tomi Tour | Zdroj: ČTK

Klienti se teď podle analytika společnosti MaG Consulting Jaromíra Beránka budou víc obracet na velké cestovky, protože u nich očekávají větší jistotu.

Beránek také doporučuje, aby si lidé vybranou cestovní kancelář předem prověřili. "Vždy bych se podíval do obchodního rejstříku, kde bych zjistil, jak je cestovka dlouho na trhu a jak hospodaří. Zda dlouhodobě se ziskem, nebo naopak se ztrátou," upřesnil analytik společnosti MaG Consulting.

Podle něj je dobré zjistit i to, zda je cestovní kancelář pojištěná a zda je členem některé z asociací cestovních kanceláří, které na své členy dohlížejí.

Přečtěte si také:
Zkrachovalou Tomi Tour vyšetřuje policie
V Česku jsou zpět první klienti zkrachovalé Tomi Tour
CK Tomi Tour končí, v zahraničí zůstávají tisíce jejích klientů
Češi, kteří v Egyptě nedostali domluvené ubytování, by měli být v jiném hotelu srovnatelné kvality

Jan Herget Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme