Piloti ČSA souhlasí se snížením platů o 40 pct. Mají ale podmínky

Piloti Českých aerolinií souhlasí se snížením svých platů o 40 procent. Dohodli se na tom na valné hromadě své odborové organizace. Kladou si ale řadu podmínek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo ČSA. Ilustrační foto.

Letadlo ČSA. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Piloti trvají na tom, že České aerolinie musí zůstat státní firmou a že se musí změnit vedení ČSA. Dohodu o snížení platů jsou ochotni podepsat až s novým managementem.

"Pokud by došlo k privatizaci společnosti, tak budeme jednat s novým vlastníkem," řekl Radiožurnálu šéf odborové organizace pilotů Českých aerolinií Filip Gaspar.

Valná hromada souhlasila s tím, že by pilotům mzdy klesly od příštího měsíce. Průměrný plat by se jim snížil z 200.000 na 120.000 korun.

Dozorčí rada očekává letos ztrátu Českých aerolinií okolo 3 miliard korun. O tom, jaké kroky podnikne k záchraně firmy, má definitivně rozhodnout v pondělí 19. října.

Přesně týden na to má vláda schválit - nebo odmítnout - případný prodej firmy konsorciu Unimex Travel Service.

Jana Zemanová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme