Ekonomické informace 15. 8. 2003

Tržby mobilních operátorů u nás stále rostou. Za první pololetí překročily 30 miliard. V meziročním srovnání je to o 12 procent víc. Do provozního zisku se v tomto období poprvé od svého vzniku dostal Český mobil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mobilní telefon - Alcatel

Mobilní telefon - Alcatel | Foto: Jan Rosenauer
Přehrát

00:00 / 00:00

I. Přerovský: Mobil 1

Říká mluvčí firmy Igor Přerovský. Tržby za pololetí vzrostly proti stejnému období loňska o 48 procent a to díky několika důvodům.

Přehrát

00:00 / 00:00

I. Přerovský: Mobil 2

Také T-mobilu stouply za 1. pololetí tržby - meziročně o 15%. Podle mluvčího firmy Jiřího Hájka je to nejen přílivem nových zákazníků, ale také vyšším využíváním služeb těmi stávajícími.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Hájek: Zisk

A čím byl způsoben 23% růst zisku?

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Hájek: Zisk 2

Konkurenční Eurotel ohlásil podle amerických účetních standardů v prvním pololetí růst čistého zisku o 20 procent na téměř 4 miliardy korun. Tržby stouply o dvě procenta.

Ředitelství silnic a dálnic se ohradilo proti zjištění Nejvyššího kontrolního úřadu, že optimalizací veřejných zakázek mohlo ušetřit 2 miliardy. Nesouhlasí zejména s tím, že NKÚ sestavil z nejníže oceněných položek jednotlivých nabídek tzv.optimální cenu a z té vyvodil zmíněný údaj o možné úspoře. Oponentní materiál byl už projednán na ministerstvu dopravy a bude předložen vládě. Náměstek ministra Tesařík souhlasí s tím, že ředitelství postupovalo podle zákona o zadávání veřejných zakázek.

Přehrát

00:00 / 00:00

P. Tesařík: Zakázky

Obchody s pšenicí z letošní sklizně jsou dosud minimální. Zemědělci vyčkávají na růst ceny a zatím se jim nedaří překročit úroveň 3 a půl tisíce korun za tunu

Německo je ve fázi recese. Už druhý kvartál po sobě výkonost ekonmiky klesá - v meziročním srovnání o 6 desetin procenta. Příčiny zjišťoval stálý zpravodaj Českého rozhlasu v Berlíně David štáhlavský:

Přehrát

00:00 / 00:00

D. Šťáhlavský: Recese

Německo je sice nejsilnější ekonomikou, která s námi sousedí - ekonomové však nečekají, že by recese nějak zásadně ohrozila stav našeho hospodářství.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme