Německé odbory pohrozily Nokii finančními ztrátami

Spor o zachování výroby v továrně firmy Nokia v německé Bochumi dál eskaluje. Odbory pohrozily finskému koncernu enormními finančními ztrátami, pokud prosperující závod skutečně uzavře. Vedení největšího světového výrobce mobilních telefonů ale zůstává neoblomné.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bochumská továrna a tzv. "stan solidarity"

Bochumská továrna a tzv. "stan solidarity" | Foto: Bartosz Wieliński

"Bude to ten nejdražší sociální plán, jaký kdy tahle země zažila; to musí Nokia vědět," vzkázal výhrůžně na stránkách Tagesspiegelu šéf odborového svazu IG Metall Berthold Huber. Ten nicméně zdůraznil, že naplnění sociálního fondu pro 2300 zaměstnanců bochumské továrny není na pořadu dne. Prioritou odborářů i německých politiků zůstává zachování výroby a pracovních míst.

Odborářský boss také finskou společnost varoval před důsledky ztráty prestiže na německém trhu. Připomněl enormní hospodářské ztráty koncernu AEG Electrolux poté, co se ten rozhodl uzavřít svou továrnu v Norimberku. Nokia se mezitím důrazně ohradila proti nařčením, že neoprávněně čerpala subvence, když nevytvořila slibovaný počet pracovních míst.

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme