Tarif s neomezenými daty začnou nabízet všichni tři čeští operátoři. O2 jej nabídne od příštího týdne

Neomezená data se už dostala do nabídky všech třech velkých českých operátorů. Po společnostech Vodafone a T-Mobile je teď jako poslední zavádí taky O2. Cena tarifů Neo bude začínat na 1099 Kč měsíčně za neomezené volání, SMS a stahování dat s rychlostí pět Mbit/s. Tarif s rychlostí do 20 Mbit/s bude stát 1299 Kč a neomezené stahování o rychlosti až 300 Mbit/s vyjde na 1599 Kč měsíčně.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Operátor O2 (ilustrační foto)

Operátor O2 (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

Nejlevnější tarif s neomezenými daty a neomezeným voláním a SMS zprávami vyjde na 1099 korun, nejdražší varianta na 2499. Například T-Mobile nabízí nejlevnější tarif s neomezenými daty za podobnou cenu, ale ten má jen sto volných minut.

Vodafone bude nabízet neomezená data, podmínkou je ale pevné připojení

Číst článek

Srovnání s Vodafonem je složitější, protože operátor nabízí neomezené tarify jen pro více SIM karet a navíc si k němu zákazníci musí pořídit pevné internetové připojení na doma.

U nových neomezených tarifů od O2 se liší rychlost připojení. Nejlevnější varianta má limit nastavený na pět Mbit/s. Když si ale připlatíte 200 korun, dostanete rychlost 20 Mbit/s, případně za další příplatek se dostanete až na 300 Mbit/s.

V nabídce O2 zůstaly také tarify s datovým limitem. Nejlevnější stojí 499 korun a obsahuje volné volání a SMS zprávy a jeden gigabajt dat. Za 849 korun O2 nabízí variantu s 14 gigabyty dat a volným voláním a SMS zprávami. Podobně to má i T-Mobile, který nabízí 12 gigabytů dat za 825 korun. Vodafone nabízí 10 gigabytů dat za 800.

Desetitisíce zákazníků

Je to výsledek mého týmu, říká Babiš o neomezených datech od T-Mobile. Operátor jeho zásluhy odmítá

Číst článek

Vodafone nové tarify představil před prázdninami. T-Mobile na jejich konci s tím, že už si je koupily desítky tisíc lidí. Na druhou stranu – firma má přes šest milionů zákazníků.

„V prvních deseti dnech po spuštění nabídky si nové tarify aktivovalo přes 60 tisíc zákazníků. Přibližně 30 procent zákazníků si volí nabídku neomezených dat,“ potvrdila Radiožurnálu mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová. Společnost Vodafone přesná čísla nechtěla zveřejnit.

Tarify s neomezenými daty zavedli operátoři poté, co se dlouhodobě mluvilo tom, že za mobilní data Češi platí ve srovnání s Evropou příliš. Podle srovnání, které připravila Evropská komise a které odráží ceny z minulého roku, zaplatí Češi za 10 gigabytů dat téměř 27 eur. Například Poláci platili průměrně necelých devět eur.

Jakub Horáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme