V Německu by to šlo i bez eura, stačí volný trh, tvrdí exportér

Němečtí exportéři se obejdou i bez společné měny, nejdůležitější je zachování volného trhu, tvrdí prezident Sdružení velkoobchodu, zahraničního obchodu a služeb Anton Börner. Současnou situaci v Itálii vnímá jako velmi nebezpečnou nejen pro Německo, ale celý svět.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eurová bankovka

Eurová bankovka | Foto: Free Digital Photos

"Pokud tam dojde k eskalaci dluhové krize a Itálie nebude schopná refinancovat své dluhy, bude se muset vydat řeckou cestou, což bude katastrofa nejen pro Německo, ale celý svět," soudí Anton Börner.

Šéf jednoho z největších německých obchodních sdružení BGA si ale dovede představit Evropu i bez eura. "Důležitý je pro nás volný trh," říká Börner.

Po případném, krachu eura by se Německo pravděpodobně spojilo do bloku se zeměmi s podobnou mentalitou a hospodářským profilem jako je Rakousko, Finsko, Holandsko, Dánsko, případně i Polsko a Česká republika, prohlásil Anton Börner.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme