Režisér Boyle, scénárista Hodge, agent s povolením zabíjet Craig. Natáčení nové bondovky začne v prosinci

Příští film o agentovi Jamesi Bondovi vznikne pod vedením britského režiséra a nositele ceny americké filmové akademie Oscar Dannyho Boyla. S odvoláním na produkční společnost Eon Productions o tom v pátek informují zahraniční média. Scénář k pětadvacátému dobrodružství agenta 007 pochází z pera Johna Hodge, se kterým Boyle spolupracoval už na filmu Trainspotting. Hlavního hrdinu opět ztvární Daniel Craig.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Režisér Danny Boyle na premiéře pokračování kultovního snímku Trainspotting

Režisér Danny Boyle na premiéře pokračování kultovního snímku Trainspotting | Zdroj: Reuters, Reuters

Craig si agenta s povolením zabíjet zahraje už popáté a podle loňského vyjádření tohoto britského herce bezpochyby i naposledy. Po čtyřech bondovkách (Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall a Spectre) Craig další snímek dlouho natočit odmítal.

Potvrzeno, Daniel Craig opět dostane povolení zabíjet. Jamesem Bondem se stane už popáté

Číst článek

Práce na natáčení budou zahájeny počátkem letošního prosince. Ve Velké Británii by se měl snímek do kin dostat v říjnu příštího roku, ve Spojených státech v listopadu.

Jednašedesátiletý Danny Boyle se proslavil především snímkem Trainspotting, zaujal ale i filmy Pláž, Steve Jobs či Milionář z chatrče. Za poslední jmenovaný snímek dostal osm Oscarů, včetně těch za nejlepší film a režii.

Určitou zkušenost s Bondem už Boyle má. V roce 2012 natočil krátký spot k zahájení letních olympijských her v Londýně, ve kterém si společně s Craigem v roli agenta Jejího veličenstva zahrála i samotná královna Alžběta II.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme