Pořadatelé StarDance hledají náhradníka, herec Kopta odstoupil kvůli zranění z tréninku

V říjnu odstartuje již devátý ročník soutěže StarDance, který se připojí k oslavám stého výročí založení státu speciálním prvorepublikovým večerem. Zároveň divákům představí několik změn. Například večer nazvaný Cesta kolem světa, ve kterém se bude tančit na tureckou, japonskou či indickou hudbu. Přípravu soutěže ale zkomplikovalo zranění herce Václava Kopty, za kterého se musí rychle najít náhradník.

Tento článek je více než rok starý.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 17:14 5. 9. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herec Václav Kopta

Herec Václav Kopta | Zdroj: Profimedia

Již tradičně se v soutěži představí deset párů, mezi kterými nebudou chybět Veronika Arichteva s Michalem Necpálem, Monika Bagárová s Robinem Ondráčkem, Jiří Dvořák s Lenkou Norou Návorkovou, Dalibor Gondík s Alicí Stodůlkovou, Adam Mišík s Kateřinou Krakowkovou, Daniela Písařovicová s Michalem Mládkem, David Svoboda s Veronikou Lálovou, Daniela Šinkorová s Michalem Padevětem a Pavla Tomicová s Markem Dědíkem.

Labyrint a První republika, nové řady oblíbených seriálů začne ČT vysílat na podzim. Vrací se i StarDance

Číst článek

Poslední desátou dvojici měla původně tvořit Jana Zelenková a Václav Kopta. Kvůli zranění stehenního svalu, které si herec způsobil minulý týden při tréninku, ale musel odstoupit. „Strašně mě to mrzí a věřte, že mě nebolí jen ta noha,“ řekl Kopta.

„Situaci řešíme už od pondělí. Bavili jsme se s Václavem i o návratu v rámci nějakého dílu. Teď ale řešíme náhradníka, protože desátý pár v soutěži být musí,“ uvedl k situaci manažer vývoje Jan Potměšil.

Řadu porotců doplní Václav Kuneš. Usedne po bok stálého tria Zdeněk Chlopčík, Tatiana Drexler a Radek Balaš. „Hodnotit budu upřímně, jinak se k tomu ani nemohu postavit. Doufám, že si to budu užívat, protože si to s těmi tanečníky hlavně užívat chci,“ řekl ke své roli Kuneš.

Změna v hlasování

Změny nastanou také v hlasování. O tom, kdo postoupí do finále, rozhodnou diváci. Hlasy porotců se v semifinále nebudou počítat.

StarDance, která se objeví na televizních obrazovkách 13. října, se navíc letos přesune do Křižíkova pavilonu B v Holešovicích.

Mlčící většina je s Českou televizí velmi spokojená, jen to není slyšet, říká člen rady Luboš Beniak

Číst článek

Soutěž naváže i na tříletou spolupráci s centrem Paraple. Účastníci se společně s tanečníky na vozíku představí 24. listopadu. Výběr písní, které zazní během tohoto speciálního večera, připadne právě na členy centra.

„Od letošní StarDance očekávám nával pozitivní energie. Očekávám, že naváže na předchozí ročníky, přinese styl, přinese eleganci a zároveň přinese i ukázku toho, že každý, když chce a když se snaží, tak může dokázat to, o čem si myslel, že toho není schopen,“ řekl ve středu generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Na televizních obrazovkách se taneční klání celebrit s profesionály objevilo poprvé v roce 2004 v Británii, kde ho uvedla BBC. Poté se rozšířilo do desítek zemí a v roce 2006 jej poprvé vysílala i ČT.

StarDance tehdy sledovalo v průměru na dva miliony diváků. Od té doby ale jejich zájem o show klesl. Dosud poslední osmou řadu, kterou vyhrála dvojice Zdeněk Piškula a Veronika Lálová, sledovalo 1,6 milionu lidí.

Účastníci 9. ročníku StarDance. | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme