Rosického čeká pauza, má zlomený nos

Kapitána fotbalové reprezentace Tomáše Rosického trápí další zdravotní potíže. V pondělním zápase anglické ligy mezi Arsenalem a Aston Villou odnesl šikovný záložník úder do obličeje od Gabriela Agbonlahora zlomeninou nosu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický na tréninku české fotbalové reprezentace v rámci fotbalového mistrovství Evropy 11. června v polské Vratislavi.

Tomáš Rosický na tréninku české fotbalové reprezentace v rámci fotbalového mistrovství Evropy 11. června v polské Vratislavi. | Zdroj: ČTK

"S Tomášem jsme si krátce telefonovali a říkal, že se v rámci možností cítí dobře. Jeho stav je možná o něco lepší, než se původně zdálo. Více se dozvíme v pátek při naší schůzce v tréninkovém centru Arsenalu," uvedl manažer reprezentace a technický ředitel FAČR Dušan Fitzel, který se do Londýna chystá společně s trenérem Pavlem Vrbou.

Že půjde o zlomeninu, tušil také trenér Arsenalu Arséne Wenger. "Vypadá to špatně," řekl kouč prvního celku Premier League na pozápasové tiskové konferenci.

Léčba zlomeného nosu si obvykle vyžádá tři až čtyři týdny. Rosický by se však mohl vrátit do hry dříve, pokud využije ochranou masku.

Třiatřicetiletý záložník Arsenalu se na trávník dostal až v 69. minutě, ale už po deseti minutách dostal při vzdušném souboji do hlavy loktem od útočníka soupeře Agbonlahora. Po následném ošetření se sice vrátil do hry, krvácení se však nepovedlo zastavit a musel vystřídat.

"Upřímně musím říct, že jsem neviděl, zda tam byl loket, ale Tomáš říkal, že dostal loktem. Ale sám neví, zda to bylo úmyslné," dodal Wenger.

Marek Augustin, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme