Nové Město je častou adresou sportovních akcí, nyní tam na ME bojují biatlonisté

Jen těžko byste spočítali, kolik vrcholných závodů v nejrůznějších disciplínách už hostilo Nové Město na Moravě. Vždyť i sportovní reportéři Radiožurnálu tam míří několikrát do roka a po fotbalových a hokejových stadionech je to v Česku asi jejich nejčastější destinace. Dnes tam začíná mistrovství Evropy v biatlonu, nicméně ve Vysočina Aréně se konaly i slavnější závody.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nové Město na Moravě, pohled z tribuny

Nové Město na Moravě, pohled z tribuny | Zdroj: ČTK

Třeba světový šampionát biatlonistů, na kterém v minulém roce panovala úžasná atmosféra. Rozhodně ale nebyla překvapivá.

Místní fanoušci mají trénink už desetiletí díky Zlaté lyži, v poslední době se přidal i Světový pohár horských kol, oceňovaný jako nejlepší z celého seriálu. Ale dosavadním vrcholem byl právě biatlonový šampionát.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nové Město častou adresou sportovních akcí

„Bere mě to za srdce a těžce se mi o tom mluví. Lidé jsou fantastičtí a chtěl bych jim poděkovat. Jsou to velké emoce, když člověk dvacet let o něco snaží a potom se toho dočká,“ uvedl k mistrovství světa dojatý prezident Českého svazu biatlonu Václav Fiřtík.

K diváckému úspěchu se ale pořadatelé dostali po tvrdé dřině a přes několik jiných mistrovství. Ať už v biatlonu letním či na kolečkových lyžích nebo evropském šampionátu v roce 2008. A biatlon do jisté míry pomohl areál zachránit. Lyžaři už tam nemíří každý rok.

Úspěch a zkušenosti dávají pořadatelům chuť i naději na další mistrovství světa. Kandidaturu na období přelomu desetiletí už oznámili.

„Přihlásil se také Oberhof, který chce kandidovat na rok 2019. Začíná se rodit více kandidátů, takže v letech 2019 až 2021 nebude jednoduché se mezi organizátory dostat,“ upřesňuje šéf organizátorů Jiří Hamza.

Pomoci může i to, když se povede zvládnout mistrovství Evropy v biatlonu, které v Novém Městě na Moravě právě začalo.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme