Sáblíková získala v Soči desátý světový titul, dařilo se tady i jiným

Zimní olympijské hry začnou sice až za sedm dní, už nyní ale přímo v Soči ladí finální formu celá řada českých reprezentantů. Platí to i pro dvojnásobnou olympijskou vítězku z Vancouveru Martinu Sáblíkovou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková v závodu MS na 3000 metrů v Soči

Martina Sáblíková v závodu MS na 3000 metrů v Soči | Zdroj: ČTK

Ta už má zkušenosti se zdejším ledem, na kterém bude chtít opět bojovat o medaile. A co se týká detailní znalosti ruských sportovišť, rozhodně není v tomto smyslu v českém týmu osamocená.

„Led byl těžký, ale dobrý. Jezdilo se mi tam pěkně,“ vzpomíná Sáblíková na loňské mistrovství světa na jednotlivých tratích, na kterém získala v Soči už svůj jubilejní desátý světový titul.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští olympionici vzpomínají na Soči v dobrém

Na pětikilometrové trati navíc na zdejším ledu zničila konkurenci rozdílem třídy. Druhé Nizozemce Wüstové nadělila více než osm a půl sekundy a k prvnímu předolympijskému tréninku mohla vyjet v hale Adler s úsměvem na rtech.

Podobně je na tom ale například i biatlonista Ondřej Moravec, který se v Sochi loni představil dva týdny před Sáblíkovou. A na zdejších závodech Světového poháru se mu také dařilo.

„Trať znám skoro zpaměti. Je sice extrémně obtížná, ale alespoň se projeví, jak na tom, kdo je. Já tohle vítám,“ pochvaluje si Moravec těžký profil biatlonových tratí, na kterých loni skončil v desetikilometrovém sprintu sedmý a hlavně jako finišman dovezl českou mužskou štafetu do cíle na třetím místě.

Sportoviště v Sochi jsou týden před startem olympijských her připravená

Číst článek

S pozitivním myšlením vyjela k prvnímu tréninku i Gabriela Soukalová. Sedminásobná biatlonová vítězka závodů Světového poháru se zde totiž loni odrazila ke skvělému závěru sezony, když týden po startu v Sochi vyhrála všechny tři individuální závody v ruském v Chanty-Mansijsku.

V české výpravě najdete ale i ty zástupce, pro které jsou olympijské tratě jednou velkou neznámou.

„Těžko předem říct, jak jízdu poskládá. Většinou trvá pár dní, než jízdu vymyslím. Trochu improvizuju, doladím to a pak už jen vybranou jízdu trénuju,“ prozrazuje náplň dalších dní snowboardistka Pančochová, která bude v Rusku při olympijské premiéře disciplíny zvané slopestyle jednou z kandidátek na medaili.

I proto bere trénink skoků a triků v těchto dnech jako pro úspěch extrémně důležitý a platí to i pro její druhý olympijský start na U-rampě.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme