Do Soči odletěl další speciál s hokejisty či Evou Samkovou

Další část české olympijské výpravy vyrazila na olympijské hry v Soči. Ve speciálu, který odletěl z pražských Kbel po deváté hodině, bylo 18 sportovců. Byli mezi nimi například hokejisté působící v Evropě. Manažer reprezentace Slavomír Lener zavzpomínal na odlet do Nagana v roce 1998.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Další část výpravy odletěla na olympijské hry do Soči

Další část výpravy odletěla na olympijské hry do Soči | Zdroj: ČTK

„Pamatuju si moc dobře, když jsme si s Ivanem Hlinkou dávali cíle, co je úspěch, a co neúspěch. Chtěli jsme udělat medaili, ale to jsme nikde neprezentovali. Nevěděli jsme, do čeho jdeme. Favoriti jsme stoprocentně nebyli,“ vzpomíná tehdejší asistent Ivana Hlinky.

Přesto tehdy tým vedený dvojicí Ivan Hlinka, Slavomír Lener turnaj vyhrál. Podobný úspěch by si čeští fanoušci přáli i letos a situace před hrami je podobná. Češi podle odborníků rozhodně mezi favority nepatří. A to by právě celku Aloise Hadamczika mohlo vyhovovat.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jakub Marek byl u odletu další části českých olympioniků

V to doufá i obránce Tomáš Kaberle. „Každý si přeje zlato. Člověk tam nechce jet pro bronz. Chceme dobře začít ten turnaj, abychom se sehráli. Je to o momentální formě mančaftu a doufejme, že to načasujeme,“ věří bronzový olympionik z Turína.

Kromě osmi hokejistů dnes do Soči vyrazila i snowboardkrosařka Eva Samková. Ta se svými výkony v sezoně zařadila na pozici velké české medailové naděje.

Přehnaný tlak ale před hrami necítí. „Já mám pocit, že čím jsou olympijské hry blíž, tím je tlak menší. Nebo už jsem si na to zvykla,“ říká pohodově naladěná Eva Samková.

Samková a Krýzl si vezou talismany

Třetí žena v pořadí Světového poháru bude mít na helmě speciální design s vlky. Jednoho plyšového dostala pro štěstí a držela v náručí i v odbavovací hale. „Tak vlk se mně líbí. Je to zvíře, které mi je hrozně sympatické. Volné a může si dělat, co chce. To se mi líbí,“ říká Eva Samková.

Snowboardistka není jediným českým sportovcem, který dostal před odletem do Ruska speciální talisman. Tím dalším byl sjezdový lyžař Kryštof Krýzl.

„Dostal jsem od babičky řetízek s pannou Marií, tak jsem to jsem musel přibalit,“ pochlubil se sedmadvacetiletý slalomář, který odletěl na své třetí zimní olympijské hry.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme