Stav Šárky Pančochové Radiožurnálu exkluzivně okomentoval trenér Černík

Snowboardistka Šárka Pančochová měla finále disciplíny slopestyle rozjeté na medaili, ale nakonec je ráda, že žije. Po první finálové jízdě vedla, při té druhé ale nezvládla jeden ze skoků, ošklivě spadla a udeřila se do hlavy, až se jí rozštípla helma.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardistka Šárka Pančochová, v pozadí její trenér Martin Černík

Snowboardistka Šárka Pančochová, v pozadí její trenér Martin Černík | Zdroj: ČTK

O reprezentantku se okamžitě postaral lékař české výpravy Vladislav Hospodár, který jí zakázal nedělní trénink v U-rampě. Po dopingové zkoušce čeká Šárku Pančochovou vyšetření hlavy a krku magnetickou rezonancí.

O stavu české reprezentantky se na mikrofon Radiožurnálu rozpovídal její trenér Martin Černík.

Martine, Šárka dosáhla velkého úspěchu pro český snowboarding, medaile jí utekla o jeden bod. Vítězstvím ale nakonec asi je, že z areálu odešla po svých. Jaký je její stav?

Přehrát

00:00 / 00:00

S Martinem Černíkem si přímo v Soči povídal reportér Českého Rozhlasu Jan Kaliba

"Teď vypadala v pořádku. Na hotel chtěla jet na snowboardu, čeští lékaři ji ale radši vzali autem. Po pádu byla chvíli mimo, trvá to, než se člověk probere. Jsem hlavně rád, že nemá nic zlomeného a natrženého. Taky jsem rád za jízdy, co dneska předvedla. Aby se ve finále ještě zlepšila, tak ve druhé jízdě chtěla přidat i devítistovku, na prvním skoku to ale přepálila a spadla."

Pančochová upadla ve 2. jízdě a ve finále slopestylu skončila pátá

Číst článek

Při pádu jí dokonce pukla helma. Jak jste na její ošklivý pád reagoval?

"Čekal jsem, jak dlouho bude trvat, než přiběhnou medici, pomoc tam ale byla víceméně záhy. Helma je tak konstruovaná, aby při velkém nárazu praskla a rána tak nešla do hlavy. Byl jsem rád, když jsem ji viděl, jak jde. Úrazů, co si snowboardista může přivodit, je celá řada, a jestli to bude otřes mozku, tak to je ještě dobré."

Šárka poté v mixzóně zbledla, zapotácela se a nedokončila rozhovor. Myslíte, že se už zítra začne připravovat na U-rampu?

"Uvidíme, co bude zítra. Konzultoval jsem stav s českými doktory, kteří se o Šárku teď starají, a oni jasně doporučili na dnešní večer klid. Uvidí se, jak se její stav vyvine, ráno by měla být pořádku. Když se nebude cítit, tak trénink vynecháme. Zdraví je nejdůležitější."

Prasklá přilba Šárky Pančochové | Foto: ČTK

Mrzí vás, že nemá medaili? Bodové rozdíly byly minimální a rozhodčí dlouho váhali.

"Za svoji kariéru jsem odjezdil 200 závodů a v této situaci jsem samozřejmě byl. Jednou vám přidají body, jindy uberou, to je prostě sport. Neštve mě to, já jsem nadšený, jaké jízdy dnes předvedla. Jezdila opravdu nejlépe ze všech dnů, co je v Soči. Vyhrála semifinále a vyhrála první kolo finále. Už to je pro mě úspěch, že se nám podařilo pracovat s mentální a fyzickou přípravu a formu načasovat. Bylo by fajn medaili vyhrát, ale jsem hlavně rád, že je celá a zdravá."

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme