Stíhačka biatlonistů začíná ve čtyři hodiny, Češi budou útočit na medaile

Čtyří hodiny po poledni začne stíhací závod biatlonistů na 12,5 kilometru. Velkou naději na další výborný výsledek v něm mají čeští závodníci. Mezi prvními deseti startují dva, Jaroslav Soukup navíc bude obhajovat třetí místo ze sprintu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Soukup bude v pondělí odpoledne útočit na druhou olympijskou medaili

Jaroslav Soukup bude v pondělí odpoledne útočit na druhou olympijskou medaili | Zdroj: ČTK

„Únava může znamenat jenom chvilkový stav. Doufám, že to dopadne, a jsem zvědavý, jak to půjde od prvního kola. Jestli se bude dát jet s těmi vpředu a doufám, že jo,“ vyhlíží stíhací závod bronzový medailista ze sprintu.

Z osmého místa, se ztrátou patnácti sekund, vyrazí na trať Ondřej Moravec. Devětadvacetiletý rodák z Ústí nad Orlicí je nejlepším z Čechů ve Světovém poháru a jeho ztráta na medailové umístění krajana Soukupa je pouhých 9 vteřin.

Třetí Čech, který se kvalifikoval do stíhacího závodu, je Michal Šlesingr. Na trať ale vyjede až jako jednatřicátý se ztrátou jedné minuty a osmnácti vteřin. Tomáš Krupčík se do stíhačky nedostal.

Biatlonista Soukup udržel při převzetí olympijského bronzu emoce na uzdě

Číst článek

Z prvního místa ve čtyři hodiny odpoledne odstartuje Nor Ole Einar Björndalen, který má šanci definitivně vstoupit mezi legendy. Pokud se čtyřicetiletý biatlonista udrží mezi prvními třemi, získá svou třináctou olympijskou medaili.

Stal by se tak největším sběratelem cenných kovů ze zimních her. Nyní se dělí o první příčku se svým krajanem, běžcem na lyžích Björnem Dähliem.

Biatlon - grafický profil sportovní disciplíny | Foto: ČTK

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme