Sáblíková oslavila stříbro s fanoušky v Českém domě, poté navštívila hokejisty

Co den, to oslava olympijské medaile, kterou vybojoval český sportovec. Zatím to platí. Stříbro si na trati dlouhé tři tisíce metrů vyjela rychlobruslařka Martina Sáblíková, kterou čekaly ovace hrstky fanoušků také přímo v České domě v Soči.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlobruslařka Martina Sáblíková převzala stříbro za závod na 3000 metrů

Rychlobruslařka Martina Sáblíková převzala stříbro za závod na 3000 metrů | Zdroj: ČTK

Přicházela uličkou slávy a i těch třicet nebo čtyřicet přítomných jí udělalo velkou radost.

„Když vidím lidi na Letné i tady, tak jsem hrozně poctěná. Nedělá mi pak problém někam přijít, když vím, že mnou stojí,“ komentovala Sáblíková i záběry z Olympijského parku na pražské Letné, které jí promítli na velkoplošnou obrazovku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sáblíková oslavila stříbro s fanoušky v Českém domě, poté navštívila hokejisty

A že se něco takového opakuje a že na to může být zvyklá? Kdepak. „Není to sice poprvé, ale když to člověk zažívá znovu a znovu, tak je to krásné. Tohle se člověku neomrzí, nejde si na to zvyknout,“ dodává.

Stříbrná olympionička z třítisícové trati se zhostila i povinností, které se po ní chtěly. Podepsala mikinu jednoho z partnerů Českého olympijského výboru a načepovala tradiční pivo druhého.

„Do dvou hodin jsem byla s trenéry u hokejistů, kde se popíjelo, a příjemně jsem se bavila. Já jsem pila vodu, ale bylo to v pohodě. Když jsem si vlezla do postele, tak jsem si říkala, jak hrozně jsem unavená. Usnula jsem ale až kolem čtvrté hodiny ráno,“ prozradila.

Martina Sáblíková vybojovala stříbrnou medaili na 3000 metrů

Číst článek

Taková to byla radost, která dovolila české rychlobruslařce jen čtyřhodinový odpočinek se zavřenými víčky. Těžko říct, jak dlouho spal otec vítězky Wim Wüst. Také on přišel Sáblíkové pogratulovat, i když měl samozřejmě radost z triumfu své dcery.

„Samozřejmě jsme byli moc šťastní, když Ireen vyhrála. Ale na pěti kilometrech to podle mě bude Martina. Je lepší na delších tratích, zatímco Ireen to jde spíše na těch kratších,“ myslí si Wim Wüst.

„Byla bych ráda, když by se tatínek Ireen nemýlil. Je to jiný závod, musí mi to sednout a soupeřky budou nebezpečné,“ glosovala slova otce své největší soupeřky Sáblíková.

Tomáš Kohout, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme