Rány českých hokejistů na prvním tréninku nevydrželo tvrzené sklo

Česká hokejová reprezentace pro Hry v Soči je kompletní. Přiletěli už i hráči z NHL a tým má za sebou první společný trénink v hale Bolšoj. Ten ale musel být upraven kvůli rozbitému plexisklu pro ráně jednoho z hokejistů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Plekanec, Roman Červenka a Jaromír Jágr při prvním společném tréninku v Soči

Tomáš Plekanec, Roman Červenka a Jaromír Jágr při prvním společném tréninku v Soči | Zdroj: ČTK

Z tréninku českých hokejistů uběhlo jen několik minut. Hráči měli za sebou úvodní protažení a kroužili po ledě kolem mantinelů. Pokaždé, když přejeli modrou čáru, vypálili kotouč směrem k dosud prázdné brance. Někdy trefili, jindy kotouč zaduněl o hrazení.

Najednou z klubka hráčů vyletěl kotouč obrovskou rychlostí a plexisklo nad zadním mantinelem ho nedokázalo zastavit. Dva metry vysoká a metr široká tabule se rozbila na tisíce malých kousků a část z nich zasypala i ledovou plochu, což značně omezilo tréninkový prostor.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na prvním tréninku kompletní reprezentace v Soči byl i Petr Kadeřábek

„Na jedné straně se nedalo jezdit. Plexisklo bylo po celém ledě, takže trenéři museli improvizovat a jedna půlhodina byla na jedné straně,“ říká Martin Hanzal.

„Takové věci se stávají. Na začátku jsme se museli přizpůsobit, ale myslím, že to nebylo nic, co by nás rozhodilo. Pak to rychle opravili a bylo to v pohodě,“ doplňuje spoluhráč Michael Frolík.

Jaromír Jágr si během opravy, která trvala zhruba dvacet minut, kroužil po druhé polovině ledové plochy a nenechal se vyvést z tréninkového tempa.

„Hlavně to bylo nepříjemný pro brankáře. Máme tři brankáře a jenom jedna brána, takže se moc nezahřáli. Prostě naši hráči mají tvrdý rány,“ hodnotil vše s nadhledem Jaromír Jágr.

Jágr stihl v dějišti olympijských her potrénovat a rozesmát Sáblíkovou

Číst článek

Kdo z hráčů vypálil puk takovou rychlostí, až plexisklo prasklo, se ale vypátrat nepodařilo. V tu chvíli totiž letělo směrem na branku více kotoučů a čí hůl vyslala ten inkriminovaný nešlo pohledem z tribuny poznat a hráči samotní nechtěli viníka prozradit.

„Jen nás tady víc, kdo má větší ránu, ale nevšiml jsem si, kdo to byl,“ říká Michael Frolík. Tak doufejme alespoň, že neznámý bude takhle rychle pálit i v zápase a trefí při tom i branku.

Nominace hokejistů na OH v Soči 2014 | Foto: Český rozhlas

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme