Reprezentační gólman Pavelec si v Soči odbude premiéru, před Lotyši varuje

Úvodní duel olympijského turnaje proti Švédsku sledoval jen z hlediště, ve druhém už se postaví do branky. Brankář Winnipegu Ondřej Pavelec si odbude premiéru v Soči v pátečním utkání proti Lotyšsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Ondřej Pavelec (vlevo) zůstane při prvním utkání se Švédskem jen na tribuně

Brankář Ondřej Pavelec (vlevo) zůstane při prvním utkání se Švédskem jen na tribuně | Zdroj: ČTK

„Už před prvním zápasem jsme určili, že tenhle zápas bude chytat Ondra,“ vysvětlil na úvod asistent trenéra Josef Paleček. Po příletu ze zámoří trenéři přeci jen chtěli Pavelcovi dopřát víc času na aklimatizaci a přizpůsobení se evropským rozměrům kluziště.

„Poslední zápas nechytal, tak jsme chtěli, aby se zapracoval, aby si trochu odpočinul a soustředil se na utkání,“ podotkl Paleček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Proti Lotyšsku se do branky české hokejové reprezentace postaví Ondřej Pavelec

Gólman Winnipegu tak při premiérovém utkání české reprezentace na olympijském turnaji zažil pro něj nezvyklou roli. Neoblékl se do výstroje, naopak zaujal místo jen na tribuně. Výkon svých kolegů Kováře a Saláka při porážce 2:4 se Švédy komentovat nechtěl.

„Nechci je hodnotit, není to ke klukům fér. Prohráli jsme, takže žádná velká radost, ale byla tam i spousta pozitivních věcí. Na druhou polovinu zápasů můžeme navázat,“ nechal se slyšet Pavelec.

Do zápasu proti Lotyšsku Češi vyjedou v roli favorita. Ani případná porážka mužstvo sice nevyřadí z účasti v play-off, mohla by ale zasáhnout sebevědomí národního týmu. Motivaci není třeba hledat.

„Na každý zápas mám stejnou motivaci, chci pomoct klukům vyhrát zápas. Zvláště na olympiádě je o motivaci postaráno,“ má jasno šestadvacetiletý brankář, jehož velkým přáním je především představit se v nejlepším možném světle a vybojovat si nominaci i na další zápasy.

Hokejová reprezentace nastoupí proti Lotyšsku s několika změnami v sestavě

Číst článek

Vysedávání na tribuně je pro každého sportovce tou nejhorší možnou variantou. „Nezbylo nám nic jiného než tam sedět, fandit a doufat v dobrý výsledek. Větší nervozitu jsem ale necítil,“ prozrazuje kladenský odchovanec.

Nervozita snad nabude v českém týmu panovat ani před konfrontací s Lotyšskem. Soupeř to ovšem v žádném případě není jednoduchý. „Už jsme v minulosti mohli vidět, že hrají nepříjemně, zvláště na velkém hřišti. Hodně hráčů hraje spolu v Rize. Nečeká nás nic jednoduchého,“ má jasno Pavelec.

Utkání Česka s Lotyšskem začíná v devět hodin ráno českého času.

Pavel Petr, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme