Tomáš Verner končí po patnácti letech, v nadsázce přemýšlí o curlingu

Krasobruslař Tomáš Verner skončil v Soči na jedenáctém místě. Už dlouho dopředu věděl, že jde o jeho poslední závod. Své třetí olympijské hry hodnotí nejlépe ze všech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Verner (uprostřed) po poslední volné jízdě kariéry

Tomáš Verner (uprostřed) po poslední volné jízdě kariéry | Zdroj: ČTK

Tomáši, jak hodnotíte svoji poslední jízdu v kariéře?

Dobře. Dobře to akorát vystihuje. Nebyla to vynikající jízda, nebyl to průšvih. Dobře je to, co se mi teď honí hlavou. Dopustil jsem se spousty chyb, které rozhodčí neodpouštějí a rozhodně ne tady v elitním závodě, jako je olympiáda. Špička je tak nabitá, že se rozhodčí těší na to, až uděláme chybu, aby měli lehčí rozhodování a mohli nás zařadit dolů, protože nahoře je to hodně namačkané, takže já to hodnotím dobře.

Přehrát

00:00 / 00:00

Po své poslední jízdě mluvil Tomáš Verner s Michalem Jurmanem

Přes chyby, o kterých mluvíte, končíte s osobním rekordem, i když o fous. Ten předchozí byl také zde v Rusku, takže se vám v Rusku daří?

V Rusku se mi daří. Končím sice s osobním rekordem, ale do toho se nepočítaly moje první dva letošní závody, které byly bodově daleko plodnější. 232 bodů je malinko zklamání. V Turíně by to bylo super, ve Vancouveru bych se s tím dokázal ztotožnit a tady to bodově nestačí. Ale pro mě byl ten závod kouzelný a jsem rád, že jsem se rozloučil v takovémhle stylu. Poslední dva roky byly trápení a tohle jako trápení nevypadalo.

Vaše třetí a poslední olympijské hry jsou minulostí. Budete je hodnotit jako nejúspěšnější?

Já nevím, jestli poslední. Třeba se dám na curling. Nevím, kde se dá vstoupit do curlingového týmu, v jakém věku. Ale jsem docela nadaný i na jiné sporty. Samozřejmě ne na všechny, na bradlech to moc neumím. Ale jinak by měla být opravdu moje poslední olympiáda a hodnotím ji zatím nejvíc a pozitivně. A to jsem teprve v půlce. Odjel jsem si svůj závod a těším se na to, jak podpořím zbytek týmu.

Na soutěžním ledě jste strávil 15 let. Dokázal byste je shrnout do jedné hodnotící věty?

Byla to skvělá cesta a stálo to za to.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme