FIFA uchránila jedno z pořadatelských měst mistrovství světa v Brazílii

Brazilská Curitiba unikla velké fotbalové ostudě: FIFA potvrdila, že zůstává jedním ze dvanácti pořadatelských měst letošního mistrovství světa. Kontroloři mezinárodní fotbalové federace ale budou na stavbu nepřetržitě dohlížet.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový míč

Fotbalový míč | Foto: Fotobanka stock.xchng

Curitiba má skutečně zpoždění. V posledních třech týdnech ale udělala velký pokrok, prohlásil generální tajemník FIFA JeromeValcke. Za definitivní termín prohlásil 15. květen - měsíc před startem šampionátu.

Jako ostatní brazilské stadiony měla být Arena Baixada hotová už koncem roku. Vázlo tam ale i financování. S časem teď bude závodit až patnáct set dělníků navíc.

Horečně se dokončuje také stadion v Sao Paulu, kde se zřítila část střešní konstrukce nebo Manaus, kde byla na spadnutí stávka kvůli už třetí smrtelné nehodě.

David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme