Snowboardistku Ledeckou limitovala v Soči při slalomu bolavá záda

V paralelním slalomu bojují snowboardistky obvykle v každé jízdě proti jedné soupeřce. Česká reprezentantka Ester Ledecká ale měla při olympijském závodě proti sobě vždy dvě protivnice. Kromě té na druhém prkně ve vedlejší dráze ještě také bolest v zádech, kvůli které dnes málem vůbec nestartovala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Snowboardistka Estre Ledecká v cíli olympijského paralelního slalomu v Krasné Poljaně

Snowboardistka Estre Ledecká v cíli olympijského paralelního slalomu v Krasné Poljaně | Zdroj: ČTK

Ester Ledecká ale nakonec o příčku vylepšila svůj výsledek ze středečního obřího slalomu a skončila šestá. Podobně jako ve středu ztratila česká reprezentantka dobře rozjeté čtvrtfinále, tentokrát proti Němce Karstensové, která nakonec brala stříbro.

Pro Ledeckou to byla šestá půlminutová jízda během závodního dne a bolest se stávala nesnesitelnou. Osmnáctiletá Češka v cíli brečela bolestí a zamířila rovnou do lékařské péče Pavla Koláře.

Přehrát

00:00 / 00:00

I s bolavými zády dokázala snowboardistka Estre Ledecká vybojovat na olympijských hrách 6. místo

„Má malý problém s ploténkou, který vznikl z chronického přetěžování při zadním oblouku, kdy dělá trochu technickou chybu. Byla to pro ni velká zátěž a to byl jeden z důvodů, proč jsme zvažovali, jestli nastoupí. Přece jen deset jízd, pokud by postoupila do finále, je hodně.“

Naznačuje profesor Kolář, že ještě večer byl start Ledecké v paralelním slalomu spíš nepravděpodobný, ale touha nečekat na další olympijský start čtyři roky nakonec nad bolestí zvítězila.

„Po obřáku se to trochu zablokovalo. Vzala jsem si nějaký prášky na bolest a ráno to bylo ještě snesitelné. Bohužel se to po první jízdě rapidně zhoršilo. Pak už mě servisák oblékal do bot na startu, nevím, jestli to nebylo v nějakém záběru (smích), ale doufám, že ne. Každou jízdu jsem to tlačila, co to šlo, a dotlačila jsem to až sem.“

Ester Ledecká skončila ve čtvrtfinále, prohrála s Němkou Karstensovou

Číst článek

Ledecká zvládla nejprve dvě kvalifikační jízdy, pak dvě osmifinálové a po úspěchu v souboji s domácí Ruskou Sobolevovou ještě dvě čtvrtfinálové. Bolest se stupňovala, ovšem nejhorší paradoxně nebylo závodění, ale naopak návraty na start.

„Nejhorší byly jízdy nahoru na skútru (smích). Ten člověk vůbec nebral ohledy na to, že mám zrasený záda, tůroval to nahoru po skocích z freestylu. Myslela jsem, že tam umřu (smích), ale jako dobrý. V pohodě.“

V posteli jí neudrží

Teď čeká Ester Ledeckou návrat do Prahy a intenzivní léčba pod dohledem Pavla Koláře, aby jí problém se zády nekomplikoval další kariéru, ale tahle terapie možná narazí na jeden problém.

„V posteli mě nikdo moc neudrží. Ledaže by mě někdo přivázal. Nevím, jestli na sebe budu dávat pozor, ale určitě budu cvičit, co mi řeknou, rehabilitovat a odpočívat,“ slibuje Ledecká a věří, že všechno bude fajn.

Jan Kaliba, Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme