Přírodovědecká fakulta je 'baby friendly', pomáhá studujícím rodičům

Olomoucká přírodovědecká fakulta vyšla vstříc studentům a studentkám, kteří jsou současně rodiči. V prostorách svých hlavních budov nabízí zázemí pro přebalování miminek a chystá i koutek pro matky s dětmi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rorýsí budky na budově Přírodovědedecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

Rorýsí budky na budově Přírodovědedecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci | Foto: Evžen Tošenovský

Přebalovací pulty jsou dárek studujícím maminkám či tatínkům. Můžou je ale využít i rodiče z řad návštěvníků fakulty, kteří se objevují hlavně v době promocí a dalších slavnostních setkáních.

První přebalovací desky s obrázkem medvídka najdete v hlavní budově fakulty na třídě 17. listopadu v místnosti toalet pro hendikepované v šestém podlaží. Zabloudit nelze, na dveřích je i piktogram.

Přehrát

00:00 / 00:00

O pomoci Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého studujícím rodičům více zjistila Blanka Mazalová

Ve stejném patře zvažuje fakulta také zřídit koutek pro matky s dětmi, který by se mohl stát součástí fakultního informačního centra.

Přebalovaní pulty budou brzo i v holickém areálu. Není ale jediný baby friendly počinek. Přírodovědecká fakulta před dvěma lety otevřela společně s pedagogickou fakultou mateřskou školu.

Denní program dětí je tu pestřejší než obvykle, chlubí se Ivona Bílková, podílejí se totiž na něm odborníci z různých kateder. „Máme tu katedru hudební výchovy, odborníky z výtvarné katedry, také služby z řad psychologie a speciální pedagogiky. Též tu na děti čeká anglický jazyk,“ říká zdejší učitelka.

Přírodovědecká fakulta se snaží nejmladší děti i vzdělávat. Analytičtí chemici vyrážejí například do mateřských školek i s pojízdnými laboratořemi a s nadšenými dětmi provádějí chemické pokusy.

Blanka Mazalová, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme