Krásná jízda se smutným koncem, říká po vyřazení liberecký Radoslav Kováč

Fotbalisté Liberce si osmifinále Evropské ligy nezahrají. Bojovali ale do poslední chvíle. Po úvodní porážce 0:1 museli odvetu v Alkmaaru vyhrát, nakonec z toho byl výsledek 1:1. Liberecká pohárová pohádka tak končí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radoslav Kováč po vyřazení z Evropské ligy

Radoslav Kováč po vyřazení z Evropské ligy | Zdroj: Reuters

„Byla to krásná jízda, krásné zápasy. Ale ten konec je takový smutný,“ řekl zklamaný kapitán Slovanu Radoslav Kováč, který v létě odejde do Sparty a utkání v Alkmaaru tak pro něj bylo poslední v evropském poháru za Liberec.

Bývalý reprezentant ale bude na tuto sezónu Evropské ligy vzpomínat rád. A některá utkání mu zůstanou v paměti:

Přehrát

00:00 / 00:00

S Radoslavem Kováčem mluvil v Alkmaaru Mirko Vasić

„Asi domácí zápasy, kdy jsme postoupili do skupiny. To bylo asi nejhezčí pro mě. A pak Estoril. Byli jsme polomrtví, ale za dvanáct dní jsme se zvládli připravit a zvládli jsme to výborně,“ připomněl Radoslav Kováč i vítězný závěrečný zápas základní skupiny.

Po něm odehrál Slovan další ostré utkání kvůli přestávce až minulý týden po více než dvou měsících, a hned v Evropské lize. „Škoda, že jsme měli tu pauzu a nehráli jsme dál. Nevěděli jsme, co čekat. Šli jsme rovnou z přípravy a myslím, že to rozhodlo hodně,“ myslí si zkušený stoper.

Pozoruhodné je na nečekaně úspěšné cestě Liberce Evropskou ligou to, že kvůli úzkému kádru spoléhal v poháru i v domácí lize prakticky jen na dvanáct, třináct hráčů.

„To je absolutně neuvěřitelné. Na podzim jsme hráli skoro 30 zápasů ve stresu a bylo to strašně těžké. Škoda že to končí, ale to je fotbal. Jedeme dál,“ uzavírá kapitán Liberce Radoslav Kováč.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme