Děsivé porážky i magické momenty. To je letošní sezona fotbalistů Tottenhamu

Slavné vítězství a jedno velké loučení. To byl pro příznivce fotbalistů londýnského Tottenhamu čtvrteční zápas Evropské ligy proti ukrajinskému Dněpru. Jejich miláčci otočili v podstatě ztracený zápas a teď všichni doufají, že zpackaná sezóna může mít ještě zajímavý průběh.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Tottenhamu postoupili v Evropské lize do osmifinále

Fotbalisté Tottenhamu postoupili v Evropské lize do osmifinále | Foto: Jiří Hošek

Vypadalo to na White Hart Lane jako už několikrát v téhle sezóně plné zvratů. Velká očekávání, nesporná snaha hráčů před tradičně plnými tribunami a skórující soupeř.

„Já už několikrát říkal, a lidé se mi smáli, že máme psychicky silný tým. Už několikrát jsme se vrátili do zápasu poté, co jsme inkasovali, tohle byl další příklad. Když jsme dostali gól na začátku druhé půle, věděli jsme, že musíme skórovat třikrát proti týmu, který nám toho předtím moc nedovolil. A my to dokázali," řekl po zápase obránce Spurs Jan Vertonghen.

Ten se stal vlastně klíčovou postavou duelu. Belgický fotbalista totiž vyprovokoval hostujícího Zozulju k oplácení, po kterém musel ukrajinský forvard do sprch.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Tottenhamu střídají děsivé porážky s magickými okamžiky

„Věřím, že tenhle duel může znamenat obrat k lepšímu v téhle sezóně. Bylo to pro nás opravdu důležité utkání. Všechno zůstává otevřené a naše ambice jsou pořád vysoké," řekl další belgický reprezentant v dresu Tottenhamu Moussa Dembélé..

„Bylo by fajn získat vítěznou trofej v Evropské lize. Upřímně si myslím, že nejsme teď dost dobří na první čtyřku v Premier League, odkud se postupuje do Ligy mistrů. Liverpool asi nedoženeme a budeme rádi, když se udržíme před Manchesterem United," odhadl střízlivě situaci skalní fanoušek Tottenhamu David.

Jako mnoho dalších příznivců si myslí, že severolondýnský tým ani letos nezlomí prokletí pátých míst. David zastává názor, že se nový kouč Spurs Tim Sherwood bude po sezóně bez ohledu na výsledky poroučet a na lavičku nejspíš usedne velezkušený Holanďan Louis van Gaal.

„Myslím, že máme dobrý tým, dobré hráče. Chce to jen posílit vnitřního ducha a víc kluky stmelit. Přiznám se, že jsem měl rád odvolaného kouče Andrého Villas-Boase. Líbilo se mi, jak jsme pod ním hráli. Vysoké porážky od Manchesteru City a Liverpoolu jdou podle mě na konto hráčů a ne systému hry,“ podotýká David.

Podivná personální politika

Potlesk vestoje a ukázky nejkrásnějších gólů připravily dojemnou rozlučku jednomu z nejlepších střelců klubové historie Jermainu Defoeovi. Jeho odchod do kanadského Toronta je jedním z příkladů podivné personální politiky Tottenhamu.

Jestli se příznivci Spurs, experti a novináři na něčem dokážou shodnout, pak na skutečnosti, že se letní nákupy některých posil, za často horentní částky, příliš nevyvedly. Nejvíc se přitom skloňují dvě jména.

Asi největší zklamání sezony - útočník Roberto Soldado | Foto: Jiří Hošek

„S přihlédnutím k jeho formě bych na prvním místě jmenoval Španěla Soldada. Argentinec Lamela sice stál nejvíc peněz, ale je mu teprve 21 let a pořád se může zlepšovat. Soldadovi je už 28 let a jeho nákup byl z hlediska dlouholeté filosofie prezidenta klubu Daniela Levyho hodně neobvyklý. Soldado nevypadá, že by se dokázal přizpůsobit ostrovnímu fotbalu. Podle mě to byla největší chyba, 26 milionů liber už za něj Spurs nedostanou,“ tvrdí Tom Collomosse, který píše dlouhodobě o Tottenhamu pro večerník Evening Standard.

I on si myslí, že Spurs neskončí v ligové soutěži mezi prvními čtyřmi týmy, a že klub v létě nejspíš angažuje nového kouče. Nemusí jím prý ale být Louis van Gaal. Ten by totiž podle Collomosse mohl nakonec skončit v Manchesteru United, pokud se na tamním trenérském křesle neudrží David Moyes.

Jiří Hošek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme