Hokejisté Lva si pojistili třetí místo. Play-off začnou v Praze

Hokejisté Lva Praha porazili v KHL Záhřeb 2:1 v prodloužení a mají jistotu, že skončí v Západní konferenci třetí. O osmé domácí výhře Lva za sebou rozhodl v prodloužení Martin Thörnberg.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Novotný se gólem podílel na osmé domácí výhře Lva Praha v řadě

Jiří Novotný se gólem podílel na osmé domácí výhře Lva Praha v řadě | Zdroj: ČTK

Pražané začali zápas aktivně, do vedení ale šli hosté. Ve 12. minutě sice Vehanen sice vyrazil střelu Jessimana, na Ryanovu pohotovou dorážku ale nedosáhl. Rozjásal tak početnou skupinu fanoušků, kteří s Medveščakem do Prahy přicestovali.

Vzápětí navíc mohl přidat druhý gól Kane, finský gólman si ale s jeho šancí poradil a domácí po chvíli vyrovnali. Na konci rychlého protiútoku byl kapitán Novotný a připsal si jedenáctou trefu v sezoně.

Souboj dvou možných soupeřů v prvním kole play-off byl hlavně urputnou bitvou. Domácí se snažili vyrovnat důraznému stylu chorvatského týmu, plného hráčů ze zámoří, což se jim dařilo.

V 25. minutě trefil Thörnberg z úhlu boční tyč, z rychlého útoku nebezpečně střílel Řepík, druhý gól se ale Lvu nedařilo přidat. Blízko k němu měl v 35. minutě Azevedo, nastřelil ale jen horní tyč.

V základní hrací době se ani jednomu z týmů nepovedlo vstřelit vítěznou branku, o vítězi zápasu tak rozhodlo až prodloužení, v němž se prosadil švédský kanonýr Thörnberg.Třetí místo v konferenci Lvu zajišťuje, že první zápasy play-off bude hrát na domácí půdě.

Lev Praha - Medveščak Záhřeb 2:1 v prodl. (1:1, 0:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Novotný (Mäenpää, Azevedo), 62. Thörnberg (Jaakola, O'Byrne) - 12. Ryan (Jessiman). Rozhodčí: Kulakov, Cyplakov - Goljak, Parfjonov. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 5123.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme