Pořádek v Ústeckém kraji bude zajišťovat 160 nových policistů

Během tohoto roku posílí policii v Ústeckém kraji 160 nových policistů, přímo na Ústecko přijde 14 lidí. Obce mají už teď pro policisty řadu problémů, které potřebují řešit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přísaha 37 policistů ze středních Čech

Přísaha 37 policistů ze středních Čech | Foto: Pavel Pavlas

„Jde hlavně o drobnou kriminalitu, ale i o poslední případ, kdy neznámý pachatel ukradl střechu z restaurace v hodnotě asi padesáti tisíc korun,“ vysvětluje některé z problémů starosta Velkého Března na Ústecku Michal Kulhánek z ODS.

Policejní stanice je až ve Valtířově, který pod Březno spadá. Díky novým policistům by ale posílila policie hlídky a ve hře je i přesun služebny do Velkého Března.

Přehrát

00:00 / 00:00

Více o nástupu nových policistů v Ústeckém kraji zjistil Jan Bachorík

„Bylo by tam víc policistů a kontakt s občany by byl bezprostřední. V současné době máme policejní stanici v obci Valtířov a je to odtržené,“ říká ředitel ústecké policie Vladimír Danyluk.

Policisté by měli prostory přímo na obecním úřadě nebo v jedné z dalších budov v centru Velkého Března.

Podle starosty by se lidé cítili bezpečněji. „Když je policista vidět, když jde po chodníku, tak to působí na občany a ti je vidí, jak nesedí jenom v autě,“ je přesvědčen starosta Michal Kulhánek.

V žádném případě by prý přesun do Velkého Března neměl znamenat odsun z Valtířova snížení policejního dohledu právě v této části.

Pomohou i na silnici

Policisté by se navíc měli více věnovat rovnému úseku mezi Valtířovem a Velkým Březnem, kde řada lidí povolenou 50 v obci nedodržuje. S dopravou by měla policie pomoci i v Povrlech na Ústecku.

„Chceme zatrhnout tipec těm bláznům, co se tu snaží ukazovat,“ plánuje povrlský starosta Petr Hadraba z SNK-ED. Vedle většího policejního dohledu chystá obec i vlastní radary na sledování rychlosti.

Policie by mohla nasadit i fotopasti, a to jak na řidiče, kteří nedodržují rychlost, tak na lidi, kteří vytvářejí černé skládky.


Zvětšit mapu

Jan Bachorík, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme