Nymburk na favorita nestačil, s Kazaní prohrál 58:91

Basketbalisté Nymburka mají mizivé šance na postup do čtvrtfinále Evropského poháru. V prvním osmifinálovém utkání totiž na domácí palubovce podlehli favorizované Kazani vysoko 58:91. Odveta se hraje za týden a svěřenci Kestutise Kemzury v ní potřebují zvítězit o 34 bodů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Thomas Massamba z Nymburka (vpravo) a Andrew Goudelock z Kazaně

Thomas Massamba z Nymburka (vpravo) a Andrew Goudelock z Kazaně | Zdroj: ČTK

Ruský celek v pražské Tipsport Areně systematicky tlačil na Středočechy a každou čtvrtinu násobil svůj náskok.

Poločasová jedenáctibodová ztráta byla pro Nymburk ještě milosrdná, Kazaň totiž v druhé části zápasu ještě zlepšila obranu a pohybem pod košem domácího týmu postupně srážela výkon českého mistra.

Kazaň táhl především bývalý hráč NBA Andrew Goudelock, který si na svůj střelecký účet připsal 36 bodů. Nejlepším střelcem Nymburka byl se 17 body Simmons.

První utkání osmifinále Evropského poháru basketbalistů:

ČEZ Basketball Nymburk - Unics Kazaň 58:91 (15:20, 35:46, 47:67)


Nejvíce bodů:
Simmons 17, Rančík 13, Massamba 9 - Goudelock 36, Zisis 15, Kaimakoglu 12. Rozhodčí: Ortiz (Šp.), Nuran (Tur.), Mattioli (It.). Fauly: 22:23. Trestné hody: 23/20 - 21/17. Trojky: 4:12. Diváci: 700.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme