Školka v Kravařích nabídne dětem hraní na speciálním interaktivním koberci

Ve školce v Kravařích na Českolipsku budou mít speciální mluvící koberec. Zařízení je obdobou školní interaktivní tabule ve školách. Děti si na něm mohou hrát nebo se učit a přitom na něm sedět či ležet. Předškoláci jsou už dnes zvyklí na mobily a tablety. A možná jim rozumí lépe, než rodiče nebo prarodiče.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Školka v Kravařích má nový interaktivní koberec

Školka v Kravařích má nový interaktivní koberec | Foto: Tomáš Mařas | Zdroj: Český rozhlas

„To máme tablet a je doopravdický. My na něm hrajeme hry," říká pětiletá Lucka a dodává: „My už si s panenkama skoro nehrajeme. Já chodím i na počítač. Máme starej a na ten chodíme, abychom nerozbili ten nový."

Pětiletá Natálka a tříletá Lucka ovládají tablet, jako by to byla samozřejmost. Maminka obou děvčat Věra Šachová vysvětluje, proč dětem pořídily právě tablet.

Přehrát

00:00 / 00:00

V kravařské školce natáčel reportér Tomáš Mařas

„Bylo z důvodu toho, že ta starší nastupuje do školy, tak aby se v tom trošku vyznala, protože jí to ve škole všechno čeká."

Babička Natálky a Lucky Jitka Štemprochová vnoučatům technické dárky nepořizuje. Možná i proto, že jí jsou tablety a počítač cizí.

„Mě tady to nic neříká. Mám vnuka, ten má počítač a umí všechno. Já bych ho neuměla ani zapnout, ani vypnout," konstatuje.

Školka v Kravařích má nový interaktivní koberec | Foto: Tomáš Mařas

Přestože od prarodičů dostávají vnoučata třeba zmíněné tablety, většina dává předost klasickým hračkám. Stejně jako Věra Lundáková. „Stavebnice, aby rozvíjeli myšlení. Nějaké hry, které je nutí k zamyšlení, a ne sedět u počítače," myslí si.

S nejmodernější technikou se setkávají děti i ve školkách. V Kravařích budou dnes instalovat pro děti interaktivní koberec, který je obdobou interaktivní tabule. Děti se jeho prostřednictvím učí a zároveň na něm mohou chodit nebo ležet.

Tomáš Mařas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme