Trenérem hokejové Slavie se stal Ladislav Lubina, nahradil Vladimíra Růžičku

Novým trenérem hokejistů Slavie se stal Ladislav Lubina. K pražskému týmu přichází místo Vladimíra Růžičky, který odešel k reprezentaci. Pro Lubinu to bude teprve druhé extraligové angažmá v roli hlavního kouče, jeho asistentem bude Josef Beránek.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový trenér hokejové Slavie Ladislav Lubina

Nový trenér hokejové Slavie Ladislav Lubina | Zdroj: ČTK

„Trenéra Lubinu vnímáme jako hokejového workoholika, který preferuje tvrdý, agresivní hokej a týmové pojetí hry,“ sdělil oficiálním klubovým stránkám předseda představenstva klubu Richard Benýšek.

„Měli jsme několik variant a i na základě doporučení Vladimíra Růžičky jsme se rozhodli pro tento trenérský tandem,“ dodal k výběru trenérů Benýšek.

Sedmačtyřicetiletého trenéra angažmá ve Slavii motivuje. „Nebylo o čem se rozhodovat. Jsem šťastný, že mi Slavia dala šanci tu pracovat. Vím, že to bude nesmírně těžké, ale budu se svou prací přesvědčit o tom, že to mělo smysl," řekl Českému rozhlasu Ladislav Lubina.

Lubinovým asistentem bude Josef Beránek. „S Láďou se známe už z aktivní hráčské kariéry. Nastupovali jsme proti sobě v extralize a potkali jsme se i v reprezentaci. Věřím, že naše spolupráce bude fungovat,“ svěřil se klubovému webu Beránek.

Ladislav Lubina ukončil hráčskou kariéru ve 39 letech a začal se věnovat trénování. V roce 2011 vedl jako hlavní trenér v několika zápasech Kometu Brno. Poté se vrátil do pozice asistenta trenéra v Pardubicích, kde v roce 2012 získal mistrovský titul.

ČTK, Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme