United porazili Pireus po hattricku Van Persieho

Fotbalisté Manchesteru United postoupili do čtvrtfinále Ligy mistrů. Díky hattricku Nizozemce van Persie totiž v odvetě porazili Olympiacos Pireus 3:0. Do čtvrtfinále dalšího kola se dostal i loňský finalista Borusia Dortmund, přestože v odvetě německý celek prohrál se Zenitem Petrohrad 1:2.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robin van Persie (vlevo) se spolu s Carrickem raduje ze svého gólu

Robin van Persie (vlevo) se spolu s Carrickem raduje ze svého gólu | Zdroj: Reuters

Rudí ďáblové dokázali postoupit, přestože si z prvního zápasu přivezli na Old Trafford porážku 0:2. Za jejich vítězstvím byly hlavně přesné dlouhé pasy Ryana Giggse a přesná levá noha Robina van Persieho.

Naději, že by se obrat přeci jen mohl podařit, dal svému týmu už Wayne Rooney, který v 18. Minutě hlavičkoval do tyče. Už v 25. Minutě si ale dlouhý Giggsův nákop zpracovával van Persie, byl faulován a tvrdou ranou penaltu proměnil. Krátce před poločasem navíc přidal druhý gól po dalším dlouhém pasu Giggse a přihrávce Rooneyho na hranici brankoviště.

Olympiacos měl paradoxně možná více šancí, než domácí, ale buď pálil doprostřed branky, kde stál De Gea, nebo španělský gólman fantasticky vyrážel míče.

Postupový gól trefil po přestávce opět Nizozemec, když gólman Olympiacosu na vlastní kůži pocítil, proč si mají k přímému kopu stoupat vždy dva hráči. Zareagoval na pohyb Rooneyho, gól mu ovšem dal znovu Robin van Persie.

Výsledek 4:2 z venkovního zápasu stačil na postup Dortmundu, třebaže doma prohrál 1:2.

Borussia Dortmund - Zenit Petrohrad 1:2 (1:1)
Branky: 38. Kehl - 16. Hulk, 73. Rondón. Rozhodčí: Undiano Mallenco - Cabanero Martínez, Díaz Pérez (všichni Šp.). ŽK: Lewandowski, Kehl, Jojič - Lombaerts. Diváci: 65.629. První zápas: 4:2, postoupil Dortmund.

Manchester United - Olympiakos Pireus 3:0 (2:0)
Branky: 25. z pen., 45.+1 a 51. Van Persie. Rozhodčí: Kuipers - Boonman, Zeinstra (všichni Niz.). ŽK: Carrick, Evra, Ferdinand - Manolas, Domínguez, Salino, Marcano. Diváci: 74.000. První zápas: 0:2, postoupil Manchester.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme