Utkání Ostravy se Spartou narušilo násilí fanoušků na tribunách

Fotbalové utkání mezi domácím Baníkem Ostrava a pražskou Spartou provázelo násilnosti přímo na stadionu. V poločase musela zasáhnout policie. Zápas byl zhruba na dvacet minut přerušen.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výtržnosti během utkání mezi Baníkem Ostrava a Spartou Praha

Výtržnosti během utkání mezi Baníkem Ostrava a Spartou Praha | Zdroj: ČTK

Do poločasu mělo rizikové utkání poklidný průběh, ale o přestávce se situace vyhrotila poté, co ze sparťanského sektoru přilétlo mezi domácí diváky několik světlic.

Oba znesvářené tábory fanoušků se pak pokusily dostat k sobě, a to i přesto, že je od sebe dělil vyprázdněný sektor. Fanoušci zkoušeli probořit ochranné ploty, házeli po sobě petardy, dělobuchy a dokonce i sedačky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bezpečnostní manažer FAČR Martin Synecký na Radiožurnálu

Oba fotbalové týmy mezitím až na rozcvičující se náhradníky zůstaly v kabině. Zápas byl po přerušení obnoven.

Utkání těchto dvou klubů bývají vždy velmi riziková. Například v roce 2007 museli na ostravských Bazalech zasahovat těžkooděnci a policisté na koních.

Za posledních několik let se výrazně zpřísnila pravidla, přesto k výtržnostem stále dochází. Podle bezpečnostního manažera Fotbalové asociace České republiky Martina Syneckého nemohou organizátoři proti násilníkům účinně zasáhnout kvůli nedokonalým zákonům.

„Selhává tam to, co selhává na našich stadionech nejčastěji. A to je absolutní absence správné legislativy, která by klubům umožňovala a i celé společnosti se proti těmto lidem účinně bránit. Stále narážíme na ochranu osobních údajů, ochranu osobních práv, kde bohužel současný pojem slova demokracie jde často proti bezpečnostním opatřením při těchto hromadných akcích,“ zdůraznil Synecký.

Do Ostravy dnes přijely až čtyři stovky fanoušků Sparty. Deset z nich policie zadržela ještě před zápasem. V průběhu dne pak další desítky fanoušků obou týmů.

Sparta veze z Ostravy bod, Bohemians 1905 také remizovali

Číst článek

Výtržnosti během utkání mezi Baníkem Ostrava a Spartou Praha | Foto: ČTK | Zdroj: ČTK

ČTK, Silvie Mikulcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme