Řidič ujížděl policejní hlídce. Havaroval a zabil sebe i spolujezdkyni

Zběsilý útěk před policejní hlídkou skončil tragicky. Řidič i jeho spolujezdkyně zemřeli při dopravní nehodě v Českých Budějovicích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Smrtelná dopravní nehoda v Českých Budějovicích

Smrtelná dopravní nehoda v Českých Budějovicích | Foto: Policie ČR

„Policisté dopravní služby zastavili nad ránem poblíž Dlouhého mostu na Jiráskově nábřeží řidiče vozidla značky Audi. Ten počkal, až ze služebního vozidla vystoupí první policista, a v tom okamžiku z místa prudce odjel,“ přiblížil incident jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Od policistů ujížděl po Jiráskově nábřeží pryč. Policisté se snažili vozidlo pronásledovat, ale to jim zmizelo za zatáčkou. „Po projetí zatáčky policisté spatřili na vozovce utrženou zadní nápravu vozu, dvě těla a havarované, k nepoznání zdemolované zbytky přední části vozu,“ upřesnil Matzner.

Policisté podle něj vozidlo stavěli kvůli běžnému dopravnímu přestupku. „Proč řidič zareagoval tímto smrtelným způsobem, budou muset zjistit kriminalisté při vyšetřování této tragické a veskrze zbytečné nehody,“ dodal policejní mluvčí.

ČRo, Laura Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme