Vláda nejspíš dá příští rok na sport stovky milionů korun navíc

Sportovci by mohli už příští rok dostat stovky milionů korun navíc. Vláda chystá finanční podporu, jak potvrdil premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD. Prostředky by získala vyšším zdaněním hazardu, proto je podle něj třeba co nejdřív schválit novelu zákona o loteriích.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sportovní hala v Rakovníku

Sportovní hala v Rakovníku | Foto: Jana Káninská

S myšlenkou navýšit prostředky pro sport v rámci rozpočtu na rok 2015 přišel ministr školství Marcel Chládek, premiér ji podpořil.

„Byl bych velmi rád, kdyby se v rámci sportu koncepčně rozhodlo o investičních akcích tak, aby skutečně měly přínos pro celý český sport. Vítám myšlenku, že by se vybudovalo několik národních olympijských center po celé České republice, které by se soustředily na přípravu českých sportovců,“ uvádí Sobotka.

Jednou z investic, která je známá už nyní, je vybudování nového národního fotbalového stadionu na pražském Strahově.

Jak říká ministr Chládek, on sám preferuje investice do budov, což jsou podle něj dobře využité finance. „Peníze by měly jít na rekonstrukce a rozšíření sportovišť, abychom to měli jako ve vyspělé Evropě, kde každé dítě najde hřiště bez problémů v blízkosti svého bydliště,“ uvádí Chládek.

Proti finanční podpoře sportu není žádný z koaličních partnerů, tedy hnutí ANO ani KDU-ČSL.

Lenka Jansová, Iva Menšíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme