Pardubická nemocnice dopoledne poběží v nouzovém režimu. Bude přijímat jen akutní případy

Dnes dopoledne bude Krajská nemocnice v Pardubicích přijímat jen akutní případy. Energetici v osm hodin odpojí areál od elektrické energie, během dopoledne totiž připojí do transformátoru novou budovu Multioborového pavilonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Krajská nemocnice Pardubice

Krajská nemocnice Pardubice | Foto: Krajská nemocnice Pardubice

Zdravotnické zařízení bude v nouzovém režimu závislé na výrobě vlastní energie ze záložních zdrojů.

„Agregáty můžou jet v podstatě nepřetržitě, potřebují pouze napájet naftou. Může to být bez problémů třeba 24 hodin denně, ale naše odstávka je plánovaná od 8 ráno přibližně do 12 hodin v poledne,“ uvádí vedoucí provozně technického oddělení Karel Kulhavý.

Během dopoledne zdravotnická záchranná služba bude převážet vážné případy do okolních nemocnic. Lékaři totiž nebudou mít k dispozici CT ani magnetickou rezonanci.

„Jedná se o pacienty patřící diagnózou do iktového centra, potom pacienty kardiologické kliniky a triáž pozitivní pacienty spadající do traumacentra. Dále to jsou závažnější končetinová poranění,“ vyjmenovává vedoucí dispečinku Helena Škuligová, jakých pacientů se změna týká.

Odstávka se ale nedotkne ambulancí a lékárny. Zubní pohotovost bude přijímat pacienty v pavilonu číslo 1, plicní ambulance bude dočasně v budově interního oddělení.

Iveta Záleská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme